hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'da 2 Greenpeace üyesi serbest

    Rusyada 2 Greenpeace üyesi serbest
    expand

    Rusya'da tutuklanan 30 Greenpeace eylemcisinden ikisi mahkeme tarafından kefaletle serbest bırakıldı.

    Sanıklardan birinin kefaletle serbest bırakılmasına ilişkin kararını daha önce duyuran St. Petersburg mahkemesi, serbest çalışan fotoğrafçı Denis Sinyakov hakkında da aynı kararı verdi.

    Mahkemeden bugün daha önce yapılan açıklamada, Greenpeace üyelerinin bulunduğu geminin doktoru Yekaterina Zaspa'nın kefaletle serbest bırakılmasına karar verildiği bildirilmişti.

    Her iki Greenpeace üyesinin de 2 milyon ruble (yaklaşık 124 bin 84 TL) kefaletle serbest bırakılmasına karar veren mahkeme, Avustralyalı Greenpeace eylemcisi Collin Russell'ın serbest bırakılma talebiniyse geri çevirdi.

    Rusya'da, Gazprom Neft'e ait petrol platformuna tırmandıkları gerekçesiyle 19 Eylül'de gözaltına alınan, "holiganlık ve güvenlik güçlerine kötü davranma" suçlarından tutuklu yargılanmalarına karar verilen eylemciler, geçen hafta Murmansk kentindeki şartların yetersiz olması nedeniyle St. Petersburg'a nakledilmişti.

    Davada, arasında Türk vatandaşı Gizem Akhan'ın da Greenpeace eylemcilerinin tutukluluk hallerinin uzatılması talep edilmişti.

    Greenpeace gemisinde bulunan diğer sanıkların duruşmalarının da gelecek günler içinde yapılması bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow