hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan Mısır ile diplomatik krizi değerlendirdi

    Erdoğan Mısır ile diplomatik krizi değerlendirdi
    expand

    Mısır'ın Türkiye Büyükelçisini "istenmeyen kişi" ilan etmesini değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz de mukabil tepki verdik. Kalkıp darbeyle iş başına gelenlere hiçbir zaman saygı duymayacağım" dedi.

    Erdoğan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin Karadeniz Bölge Toplantısı'ndan çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

    "Türkiye'nin Mısır'daki büyükelçisinin istenmeyen adam ilan edilmesine" ilişkin değerlendirmesi sorulan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

    "Aynı şekilde şu anda bu darbe yönetiminin büyükelçimize karşı takınmış olduğu tavrı aynen biz de Mısır'ın Ankara'daki maslahatgüzarına karşı takınıyoruz. Bizim bu takındığımız tavır, Mısır halkına karşı değildir, darbeci yönetime karşıdır. Çünkü biz, dünyada demokrasi mücadelelerinin yanındayız. Biz, halkların egemenlik haklarına saygı duymayanlara asla saygı duyamayız. Halkların iradesine saygı duyanlara her zaman saygı duyduk, bundan sonra da saygı duymaya devam edeceğiz. Bütün derdimiz, demokratik parlamenter sistemlerin dünyada güçlenmesidir. Atılan bu adım da onun bir neticesidir. Şu anda maslahatgüzarımıza karşı, büyükelçimize karşı takınılmış olan tavır, arkasından da mukabil adımı getirmiştir. Biz de şu anda kendilerine müddeti verdik, 29 Kasım'a kadar Türkiye'yi terk etmesini istedik."

    Erdoğan, Mısır tarafından herhangi bir gerekçe sunulup sunulmadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

    "Benim her zaman bilinen tavrım var biliyorsunuz. O bilinen tavrımı gerekçe olarak sunmuşlar. Zaten benim her zaman söylediğim, bundan sonra da söyleyeceğim ve siyasi hayatım boyunca da artık benim söylemlerimde, kitaplarımda kayıtlara geçmiş olan tavrımdır. Siyasette her zaman dik durmayı seven, ama dikleşmeyi sevmeyen bir insanım. Dolayısıyla da kalkıp darbeyle iş başına gelenlere hiçbir zaman saygı duymayacağım. Mısır halkının sevgisi gerek şahsımın, gerek parti tabanımın, gerek Türk halkının da gönlündedir, kalbindedir. Bunda da hiç şüpheniz olmasın."


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow