hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DHKP-C Belçika sözcüsü gözaltında

    DHKP-C Belçika sözcüsü gözaltında
    expand

    Terör örgütü DHKP-C'nin Belçika sözcüsü Bahar Kimyongür, hakkındaki Interpol arama kararı nedeniyle İtalya'da gözaltına alındı.

    Kimyongür'ün, Suriye ile ilgili Monza kentinde uluslararası bir konferansa katılmak için geldiği Milano yakınlarındaki Orio al Serio Havalimanı'nda, Türkiye'ye iade edilmesi için çıkarılan hakkındaki Interpol arama kararı dolayısıyla gözaltına alındığı bildirildi.

    İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, Kimyongür'ün yarın Brescia'daki Temyiz Mahkemesine çıkarılacağı ve sorgusunun yapılacağı belirtildi.

    Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre de, İtalyan yetkililerinden Türk makamlarına hafta sonu olması sebebiyle henüz bir bildirimin yapılmadığı öğrenilirken, Kimyongür'ün Türkiye'ye iadesine ilişkin sürecin uzun zaman alabileceği ifade edildi.

    Kimyongür, 15 Haziran 2013'te eşi ve iki çocuğu ile gittiği İspanya'da, hakkındaki Interpol kararı dolayısıyla gözaltına alınmış, dava süreci devam ederken kefaletle serbest bırakılmıştı.

    Bahar Kimyongür, Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal'ın da arasında bulunduğu 10 örgüt üyesiyle Belçika'da işledikleri suçlar sebebiyle daha önce 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow