hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Peres: "Alternatif yollar çok daha kötü"

    Peres: Alternatif yollar çok daha kötü
    expand

    İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İran ile yapılan anlaşma için "Diplomatik yolun başarısız olması halinde İran'ın nükleer çalışmalarının diğer yollarla engelleneceğini" söyledi.

    İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelerde anlaşmaya varılması konusunda, "diplomatik yolun başarısız olması halinde İran'ın nükleer çalışmalarının diğer yollarla engelleneceğini ve alternatif yolların çok daha kötü olduğunu" belirtti.

    İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, "Tarihi bir anlaşma değil, tarihi bir hata" şeklinde nitelediği anlaşmaya bir yorum da Cumhurbaşkanı Peres'den geldi.

    Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, anlaşmanın geçici olduğu belirtilerek Peres'in şu ifadelerine yer verildi: "Anlaşmanın başarısı veya başarısızlığı sözlerle değil sonuçlarıyla değerlendirilecektir. İran halkına şunları söylemek istiyorum: Ne siz bize ne de biz size düşmanız. Bu sorunu diplomatik yollardan çözme olasılığımız var. Bu sizin ellerinizde. Terörü reddedin. Nükleer programa son verin ve uzun menzilli füze geliştirmeyi durdurun."

    İsrail ve uluslararası toplumun diplomatik çözümden yana olduğu kaydedilen açıklamada Peres'in, "Kişisel olarak ABD Başkanı Barack Obama ve diğer liderlerden duyduğum, uluslararası toplumun, İran'ın nükleer silah geliştirme girişimini tolere etmeyeceğidir. Diplomatik yol başarısız olursa nükleer çalışmalar diğer yollarla engellenecektir. Alternatif yollar çok daha kötüdür" ifadesine yer verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow