hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran Devlet Başkanı Ruhani'nin Ankara'ya gelmesi bekleniyor

    İran Devlet Başkanı Ruhaninin Ankaraya gelmesi bekleniyor
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin 17 Aralık'ta Türkiye'ye gelmesinin beklendiğini bildirdi.

    Katar, Bahreyn ve İran'ı kapsayan dört günlük turunu sosyal paylaşım ağı Twitter'daki hesabından değerlendiren Davutoğlu, üç ülkede de çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade etti.

    Bahreyn'de Asya İşbirliği Diyaloğu'nun, İran'da ise Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (EİT) toplantılarına katıldığını belirten Davutoğlu, KKTC'nin EİT'ye ilk kez gözlemci olarak katıldığını hatırlattı.

    İran'daki ikili temaslarına da değinen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Temaslarımın son gününde İran Cumhurbaşkanı Sayın Ruhani tarafından kabul edildim. Sayın Ruhani'ye Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız'ın mesajlarını ilettim. 17 Aralık'ta da kendisinin Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz" mesajını paylaştı. Davutoğlu, Twitter'daki İngilizce hesabından ise Ruhani'nin, Şeb-i Arus töreni dolayısıyla ülkeye gelmesinin beklendiğini yazdı.

    İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile ikili ilişkileri ve Suriye gibi bölgesel konuları ayrıntılı şekilde ele aldıklarını aktaran Davutoğlu, İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile de görüştüğünü belirterek, "İnanıyorum ki nükleer mutabakat sonrası Türk-İran ilişkileri ekonomik olarak ileriye gidecek" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow