hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkmen lidere suikast girişimi

    Türkmen lidere suikast girişimi
    expand

    Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi'ye suikast girişiminde bulunulduğu bildirildi. Saldırı sunucu ölen ya da yaralananolmazken araçlarda hasar oluştu.

    Kerkük'e 10 kilometre uzaklıktaki Taza ilçesine ziyarete giden Salihi'nin konvoyunun geçişi sırasında uzaktan kumanda ile mayın patlatıldı.

    Saldırıda Salihi'nin zırhlı aracı büyük hasar gördü.

    Erşad Salihi, "Türkmenler için önemli bir yerleşim yeri olan Taza köyünü ziyaret edecektik. Köye yakın bir bölgede köprüden geçerken uzaktan kumanda ile mayın patlatıldı. Saldırı sonucu zırhlı aracımın camları kırıldı. Korumalarımın otomobilleri zırhsızdı, mayın onlara denk gelseydi kaybımız büyük olurdu. Olayla ilgili güvenlik güçlerinin incelemesi devam ediyor" dedi.

    Bu saldırıların Türkmenleri davalarından vazgeçirmek için yapıldığını belirten Salihi, "Biz, bir süre önce Türkmenlerin kendi yerel güvenlik güçlerini kurmalarını gündeme getirdik. Bu talebimizden dolayı bizi hedef almış olabilirler. Ama bu konuda ısrarcı olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

    Erşad'ı hedef alan suikast girişimi, Türkmen liderlerine yönelik ikinci saldırı oldu. Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu, geçtiğimiz 25 Haziran'da düzenlenen bombalı intihar saldırısında hayatını kaybetmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow