hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kerry'den İsrail-Filistin barışı açıklaması

    Kerryden İsrail-Filistin barışı açıklaması
    expand

    ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Filistin ile İsrail arasında yürütülen müzakerelerde somut ilerlemeler var" dedi.

    Resmi temaslarda bulunmak üzere Filistin'i ziyaret eden Kerry, Ramallah'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Filistin ile İsrail arasında yürütülen müzakerelerde somut ilerlemeler yaşandığını" kaydederek, kapsamlı barış anlaşmasına ulaşmak için verilen çabaları devam ettirmek adına Filistin ve İsrail liderleri ile görüşmek üzere gelecek hafta bölgeye tekrar döneceğini belirtti.

    Kerry, ABD yönetiminin İsrail devletinin güvenliğine ve İsrail'in yanında Filistin halkının onurla ve emniyet içinde yaşayabileceği bir Filistin devleti kurulmasına olan bağlılığını vurguladı.

    Filistin yönetiminin zorluklara rağmen barış görüşmelerine devam etmesinden övgüyle söz eden Kerry, "Filistin Devlet Başkanı Abbas ile İsrail'in güvenliğinin nasıl güvence altına alınacağı konusunda uzunca konuştuklarını" söyledi.

    Kerry, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmek üzere bu gece Kudüs'e geçeceğini de dile getirdi.

    ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Ramallah ziyaretinin öncesinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Kudüs'teki başbakanlık konutunda bir araya gelmişti. Kerry'nin, yarın sabah saatlerinde İsrail'den ayrılması bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow