hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FETÖ tutuklusunun telefonundan Isparta'da düşen uçakla ilgili ses kayıtları çıktı

    FETÖ tutuklusunun telefonundan Ispartada düşen uçakla ilgili ses kayıtları çıktı
    expand

    Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan FETÖ soruşturması iddianamesine göre 30 Kasım 2007'de düşen Atlasjet Havayolları'nın İstanbul-Isparta uçağıyla ilgili bir ses kaydı bulundu. Koza şirketinin Isparta temsilcisi Muammer Görgeç'in telefonundan çıkan kayıtta uçak kazasıyla ilgili kritik bilgiler yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ’nün Isparta yapılanmasıyla ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianameye göre, 30 Kasım 2007 günü Atlasjet Havayolları’nın İstanbul- Isparta seferini yapan ve içerisinde çok önemli araştırmalar yapan 6 bilim insanın da yer aldığı 50 yolcuyla 7 mürettebatın hayatını kaybettiği uçak kazasıyla ilgil şok bir ses kaydı bulundu.

    Akşam gazetesinde yer alan habere göre FETÖ’nün şirketlerinden olan ve hakkında soruşturma yürütülen Koza Altın İşletmeleri A.Ş.’nin Isparta temsilcisi tutuklu sanık Muammer Görgeç’in cep telefonundan çıkan 5 dakikalık telefon görüşmesi kaydında uçak kazasıyla ilgili kritik bilgiler yer alıyor.

    Adana'daki FETÖ davasında karar: 'Emniyet imamı' itirafçı oldu, 'TSK imamı' suçlamaları reddetti

    'O akademisyeni bulun'

    İddianameye giren Muammer Görgeç’in cep telefonundaki ‘2014 01 17 085742’ nolu yaklaşık 5 dakika süren ses kaydına göre, Muammer Görgeç ile kimlikleri tespit edilemeyen iki erkek şahıs Isparta’daki uçak kazayla ilgili konuşuyor. Konuşmalarında kimliği belirsiz iki kişi şüpheli Muammer Görgeç’e “Uçağı İsrailliler düşürdü, ölen akademisyenler Toryum madeni üzerinde çalışıyordu, bu çalışmalarda görev alan 1 akademisyen uçakta yoktu, o akademisyeni bulup Toryum madeni bölgelerini tespit edelim” diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özel Kuvvetler davasında tanık albay 'tatbikat sandık' iddiasını çürüttü

    Faciadan tek kurtulan profesör

    Korkunç kazada hayatını kaybedenlerin arasında bulunan 6 bilim adamının Türkiye’nin nükleer araştırmalarında çok önemli role sahip oldukları ortaya çıktı. Isparta’da düşen uçağa son anda ailevi nedenlerden dolayı binmekten vazgeçen ve uçuşunu iki gün sonraya erteleyen bilim adamı Prof. Dr. Serkant Ali Çetin kazadan kurtulmuştu. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow