hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2013 piyasalar için iyi haberle başlıyor

    2013 piyasalar için iyi haberle başlıyor
    expand

    Küresel piyasalar 2013 yılına uzun zamandır gündemi meşgul eden ABD'nin ''mali uçurum''a düşüp düşmeyeceği sorunun en azından şimdilik bertaraf edildiği haberi ile pozitif başladı.

    2012 yılını 1,3193 seviyesinden kapatan euro/dolar paritesi ''mali uçurum'' sorununun ortadan kalkmasıyla 2013'ün ilk gününde yükselişe geçerek 1,33 seviyesini gördü.

    Asya borsalarında yeni yıl tatili nedeniyle bugün de işlem yapılmazken uluslararası piyasada altının onsu da yükselişe geçerek 1.684 doları gördü.

    2012 yılının son işlem gününde genel olarak ''mali uçurum'' sorununun aşılacağı beklentisini fiyatlayan piyasalar günü yükselişle kapatmıştı.

    ABD'de Dow Jones endeksi pazartesi günü bir önceki günkü kayıplarının tamamını geri alarak yüzde 1,28 oranında yükselmiş ve 13.104 puandan kapatmıştı. Nasdaq endeksi yüzde 2 yükselirken S and P 500 endeksi ise yüzde 1,69 oranında değer kazanmıştı.

    Bugüne gelindiğinde ABD'de ''mali uçurum'' sorununun şimdilik ortadan kalkmasının piyasaları pozitif etkileyeceğini belirten analistler bu gelişmenin daha önceden fiyatlanmış olduğunu dolayısıyla etkinin sınırlı olabileceğini belirtiyor.

    Analistler İMKB'de yılın son işlem gününde düşük hacimli de olsa görülen satışların ardından bugünkü seyrin önemli olacağını, özellikle banka hisselerindeki kar satışlarının devam edip etmeyeceğinin endeksin yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

    Yarın açıklanacak enflasyon verilerinin piyasaların gündeminde en üst sırada olduğunu ifade eden analistler yurtdışında ise bugün açıklanacak PMI verilerinin takip edileceğini belirtiyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow