hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İMKB ve İstanbul Altın Borsası artık yok

    İMKB ve İstanbul Altın Borsası artık yok
    expand

    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) ve İstanbul Altın Borsası'nın tüzel kişiliklerinin sona erdiğini bildirdi.

    Babacan yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Sermaye Piyasası Kanunu'nun 30 Aralık 2012 tarih ve 28513 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, söz konusu kanun uyarınca, "Borsa İstanbul Anonim Şirketi" unvanıyla bir anonim şirket kurulduğunu kaydetti.

    Kanunda, esas sözleşmenin ticaret siciline tescil edilmesiyle, Borsa İstanbul AŞ'nin, borsaların ve piyasa işleticilerinin kuruluşuna ve faaliyetine ilişkin izni almış sayılacağının ifade edildiğini bildiren Babacan, bu çerçevede, Borsa İstanbul AŞ Esas Sözleşmesi'nin 3 Nisan 2013'de tescil edildiğini belirtti.

    Babacan, tescille İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın ve İstanbul Altın Borsası'nın tüzel kişiliklerinin sona erdiğini ifade ederek, söz konusu esas sözleşmeye göre Borsa İstanbul'un kuruluş sermayesinin 423 milyon 234 bin lira olduğuna işaret etti.

    Borsa İstanbul Yönetim Kurulu belli oldu


    Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak İbrahim Turhan, Yönetim Kurulu üyeleri olarak ise Osman Akyüz, Mustafa Büyükabacı, Seyit Ahmet Işkın, Hüseyin Kelezoğlu, Işınsu Kestelli, Kamil Attila Köksal, Talat Ulussever ve Melikşah Utku'nun belirlendiğini kaydeden Babacan, "İstanbul'un uluslararası bir finans merkezi olmasında kilit bir rol oynayacak Borsa İstanbul ülkemize hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow