hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelli, şehit ve gazi yakınlarına indirimli internet

    Engelli, şehit ve gazi yakınlarına indirimli internet
    expand

    Engelli, şehit ve gazi yakınlarının yüzde 25 indirimli DSL internet hizmeti kullanımına ilişkin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) kararı yayımlandı.

    Engelli kullanıcıların ihtiyaçları gözetilerek başlatılan çalışma sonucunda alınan Kurul kararıyla Türk Telekom tarafından toptan seviyede sunulan DSL internet tarife paketlerinin bazılarında engelli kullanıcılara yönelik yüzde 25 indirim içeren tarifelerin 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde onaylandığı hatırlatıldı.

    Bu kapsamda İnternet Servis Sağlayıcıları (İSS) tarafından engelli kullanıcılara indirimli DSL internet hizmetinin sunulmaya başlandığı ifade edilen kararda, Türk Telekom'un teklifinin değerlendirilmesinin ardından söz konusu indirimli tarifelerinin kapsamının gaziler, şehit ve gazi eşleri ile birinci dereceden yakınlarının da faydalanacağı şekilde genişletildiği duyuruldu.

    Kararda BTK'nın, kullanıcıların taleplerini de göz önünde bulundurarak halen indirim kapsamında yer almayan tüm DSL internet paketlerinin ve Türk Telekom altyapısı üzerinden sunulan fiber internet hizmetinin indirimli tarife kapsamına dahil edilmesi için şirketten gerekli çalışmayı yapmasını talep ettiği, Türk Telekom'un da kapsamın genişletilmesine ilişkin teklifini Kurumun onayına sunduğu belirtildi.

    Kurul, teklifin 1 Mayıs 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesini ve revize edilecek referans tekliflerin Kurul kararının tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde Türk Telekom'un internet sayfasında yayımlanmasını kararlaştırdı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow