hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmara'da kazananlar belli oldu

    Marmarada kazananlar belli oldu
    expand

    RTÜK tarafından Marmara bölgesi için düzenlenen ihalede, yayın lisansı alan 4 kuruluş belirlendi.

    Komisyon Başkanlığını RTÜK Başkan Yardımcısı Aslan Narin'in yaptığı Bilkent Otel'deki ihaleye, başvuru yapan ve koşulları uygun şu yayın kuruluşları katıldı:

    "T Film Yayıncılık , Yapım ve Prodüksiyon AŞ (Kanal T), Marmara Televizyonculuk ve Radyo Yayıncılık AŞ (Köy TV), Kocaeli İletişim, Yayın ve Yapım AŞ (Yeni Kocaeli TV) Ulusal Kanal İletişim Hizmetleri AŞ (Ulusal 1), Polo Televizyon, Radyo ve Yayın, Yapım AŞ (Kanal A İstanbul), Radyo Vatan Yayıncılık AŞ (Melek TV), Turkuvaz Görsel ve İşitsel İletişim AŞ (Minikago) ve Beyaz İletişim AŞ (Ülke TV)."

    Lisans sürelerinin 10 yıl öngörüldüğü ihale, açık teklif usulüyle yapıldı. Başlangıç tutarının 500 bin lira, artırım aralığının ise 20 bin lira ve katlarının olduğu ihalede, ilk olarak 540 bin liralık teklifte kalan Radyo Vatan Yayıncılık AŞ (Melek TV) çekildi.

    Daha sonra turlarda sırasıyla Ulusal Kanal İletişim Hizmetleri AŞ (Ulusal 1), Marmara Televizyonculuk ve Radyo Yayıncılık AŞ (Köy TV) ve Polo Televizyon, Radyo ve Yayın, Yapım AŞ (Kanal A İstanbul) fiyat artırımına gitmedi.

    Yaklaşık 2,5 saat süren ihalenin ardından en yüksek teklifi veren yayın kuruluşu 2 milyon 700 bin lira ile Beyaz İletişim AŞ (Ülke TV) oldu.

    İhale sonrası, Marmara bölgesi için Bölgesel Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı alan 4 kuruluş şu şekilde sıralandı:

    1) Beyaz İletişim AŞ (Ülke TV)
    2) T Film Yayıncılık, Yapım ve Prodüksiyon AŞ (Kanal T)
    3) Turkuvaz Görsel ve İşitsel İletişim AŞ (Minikago)
    4) Kocaeli İletişim, Yayın ve Yapım AŞ (Yeni Kocaeli TV)
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow