hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli 500 bin megavat enerji üretecek

    Denizli 500 bin megavat enerji üretecek
    expand

    Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli'nin en geç iki yıl içerisinde yaklaşık bin 500 megavatlık enerji üreten bir kent olacağını söyledi.

    Demir, Aydın, Denizli ve Muğla'nın elektrik dağıtımını yapan Aydem Elektrik Dağıtım'ın verdiği iftarda yaptığı konuşmada, büyük bir aile olan Aydem'deki bu birlikteliğin Bereket Enerji'nin hedeflerini ilerilere taşıdığını belirtti.

    İzmir ve Manisa'nın elektrik dağıtımının da geçen ay aynı gruba dahil olduğunu hatırlatan Demir, "Eğer siz burada bu başarıyı göstermiş olmasaydınız, bugün Gediz Elektrik, Bereket Enerji'nin olmayacaktı. Türkiye'de özellikle dağıtım özelleştirmeleri içinde en başarılı örnek Aydem olarak gösteriliyor. Bu aynı zamada Denizli'nin de bir başarısıdır. Bu başarı bundan sonraki süreçte de artarak devam edecektir" dedi.

    Denizli'nin en geç iki yıl içinde yaklaşık bin 500 megavatlık enerji üreten bir kent olacağını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

    "Bunun içinde doğalgaz var, jeotermal enerji var, bunun içinde güneş var, bütün yenilenebilir enerji kaynakları var. Denizli, sanayide olduğu gibi, tekstilde olduğu gibi, enerjide de bölgenin ve Türkiye'nin merkezi olacak. Enerjinin üretiminden son noktada dağıtımına kadar da Denizli bölgede söz sahibi olacak. Çok yakında yapılacak yatırımla Türkiye'de çok nadir olan güneş enerjisi panellerinin üretimi de Denizli'de gerçekleştirilecek. Erenjinin üretimini de bu kent yapacak, son noktada dağıtımını da. Bu bizim için gurur verici."

    Aydem Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saydanlı da Aydem'in Türkiye'de özel sektöre devredilen ilk lisanslı dağıtım şirketi olduğunu belirterek, şirket olarak 17 yıl uğraştıklarını kaydetti.

    Saydanlı, "17 yıl uğraştık da neyle uğraştık? Ülkede istikrarsızlıkla uğraştık, sık sık değişen kurallar ile hükümetlerin sözleşmeleri ile yargı ile
    mevzuatlarla uğraştık. Nihayet 2008 yılında çok daha belirgin bir ortamda sistemi devraldık. 17 yıl sonra devraldık. Bir gün vazgeçseydik eğer bugün Aydem olmayacaktı. Aydem, bir dayanıklılığın, bir çalışmanın, çalışkanlığın ürünüdür" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow