hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BDDK bankalar ile görüşüyor

    BDDK bankalar ile görüşüyor
    expand

    Başbakanın kredi kartı kullanımı ve bankaların faiz dışı gelirlerine dönük açıklamalarının sonrasında bankalar ile BDDK'nın görüşme halinde olduğu öğrenildi.

    Başbakan Erdoğan'ın halka "Ayağınızı yorganınıza göre uzatın, kredi kartı almayın" uyarısı ve bankaların faiz dışı gelirlerine dönük eleştirilerinin ardından bir adım atılacak mı? Alınan bilgiye göre bankalarla BDDK bir süredir bu konuda görüşme halinde.

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Bankalar Birliği, bankaların birçok kalemde aldığı ücret ve komisyonlarla ilgili görüşüyor. O görüşmeler doğrultusunda bir orta nokta bulunmaya çalışılıyor.

    Bankaları da vatandaşı da mağdur etmeyecek bir yol nasıl bulunur? buna bakılıyor. Ancak henüz bir sonuca ulaşılmış değil.

    Yani bankaların aldıkları bazı ücretlerden vazgeçip vazgeçmeyeceği, ya da hangi kalemlerden ücret alınmayacağı bilinmiyor. Ama bu yönde beklentiler var.

    Torba Kanunla, BDDK'ya bazı yeni yetkiler verildi. Yasanın onaylanması durumunda BDDK da o yetkilerini kullanacak ve Bankalar Birliği ile görüşmelerde üzerinde durulan noktalara son şekli verilip açıklanacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow