hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Büyüme yüzde 4'ün altında kalır"

    Büyüme yüzde 4ün altında kalır
    expand

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yılın 2. çeyreğinde ekonominin ivme kazandığını ve büyümenin bu yıl yüzde 4'ün altında kalmasının muhtemel olduğunu söyledi.

    TÜİK tarafından açıklanan büyüme rakamlarına dair değerlendirmede bulunan Şimşek, Türkiye ekonomisinin iç talebin katkısıyla yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4.4, yılın ilk yarısında ise yüzde 3.7 büyüdüğünü vurgulayarak, "Yılın ikinci çeyreğine baktığımızda ekonominin ivme kazandığını ve iç talebin büyümeye katkısının artmaya devam ettiğini görmekteyiz" dedi.

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2013 yılının ikinci çeyreğinde GSYH bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla beklentilerin üzerinde yüzde 4.4 büyüdü.

    "Ancak gerek küresel ekonomideki büyümenin zayıf seyretmesi, gerek finansal piyasalarda risk algısının yükselmesi, gerekse artan jeopolitik gerginliklerin etkisiyle büyümenin bu yıl OVP'de hedeflenen yüzde 4'ün altında kalması muhtemeldir" diyen Şimşek, yıl başından bu yana gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edildiğini vurguladı.

    Şimşek, "Küresel ve bölgesel tüm bu olumsuzluklara rağmen yakaladığımız büyüme trendi yadsınamayacak derecede önemli bir başarıdır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow