hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    S&P: Türkiye'nin bütçe açığı artabilir

    S&P: Türkiyenin bütçe açığı artabilir
    expand

    Standard and Poor's (S&P), Türkiye'nin art arda gelen seçimler ve zayıflayan büyüme görünümü nedeniyle bütçe açığının artabileceğini belirtti.

    S and P tarafından aralarında Türkiye'nin de bulunduğu gelişmekte olan 14 Avrupa ülkesi hakkındaki raporda Türkiye'de bütçe açığının gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranının bu ve gelecek yıl yüzde 3'e yakın düzeye yükselebileceği belirtildi.

    S and P ekonomik görünüm üzerindeki belirsizlik nedeniyle bu yıl ve gelecek yıl için olan yüzde 3 ve yüzde 3.6 büyüme tahmini üzerinde aşağı yönlü riskler olduğunu belirtti.

    Raporda, S and P'nin Türkiye ekonomisine dair tahminleri ile ABD merkez bankasının gevşek para politikasında sıkılaşmanın ne şekil alacağının yakından bağlantılı olduğuna dikkat çekilerek, "Reel faizlerdeki artış, zayıflayan kredi büyümesinin yanı sıra bir taraftan liranın değer kaybetmesi GSYH tahmilerimiz üzerinde aşağı yönlü riskler oluşturuyor" denildi.

    Kuruluşun raporunda, Türkiye'nin kredi notu üzerindeki başlıca riski oluşturan cari açıkta, yılın geri kalanında hız kaybetmesi beklenen büyüme ve liranın değer kaybı nedeniyle bir miktar daralma öngörüldüğü de belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow