hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyaz eşyada taksite sınır getirilebilir

    Beyaz eşyada taksite sınır getirilebilir
    expand

    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, beyaz eşya, elektronik ve otomotiv sektörlerinde taksite sınır getirilebileceğini söyledi.

    Kredi kartlarında ve bazı tüketici kredilerinde ürün bazında taksit sayısına sınır getirilmesine yönelik çalışmalar yürütülürken Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bu kapsamda, beyaz eşya, elektronik ve otomotiv sektörlerinde taksite sınır getirilebileceğini söyledi.

    Gazete ve televizyon kanallarının ekonomi müdürleriyle biraraya gelen Babacan, cnbce.com'da yer alan açıklamasında, "Gıda ve akaryakıtta taksiti kaldırmıştık, bunu genişleteceğiz. Buzdolabı mı, otomobil mi bakıyoruz. Taksit bitmeden ikinci telefonu alıyoruz. Şimdilik BDDK önümüzdeki 10 günde görüş olacak. Kredi kartlarında taksit miktarıyla aylık maaş arasında bağ kurabiliriz" dedi.

    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Orta Vadeli Programı açıklamak için dün düzenlediği basın toplantısında, kredi kartlarında ve bazı tüketici kredilerinde ürün bazında taksit sayısına sınır getirilmesine yönelik etki analizi ve değerlendirme çalışmalarının devam ettiğini söylemişti.

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) da, cari açığın artmasında en önemli kalemlerden birisi olarak görülen tüketici kredilerinin artış hızını frenlemek için tüketici kredileri ve kredi kartlarının risk ağırlıklarını artırmayı ve kredi kartlarının kullanımına sınırlamalar getirmeyi hedefleyen düzenlemeleri yayımladı.

    Konut kredilerine getirilen yüzde 25 peşinatın başka kredi türlerinde de olabileceğini söyleyen Babacan, enerji verimliliğini artıracak yatırımlarda ise taksiti teşvik edeceklerini ifade etti.

    Babacan, "İhracat, üretim ve yatırıma yönelik kredilerin önü açık olacak ama tüketim ve ithalata dikkat etmek gerekiyor" diye konuştu.

    Kart borçları hakkında da bilgi veren Babacan, 2012'de 38 milyar lira olan taksitlendirilmiş kredi kartı borcunun 27 Eylül itibariyle 48 milyar liraya yükseldiğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow