hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otogazcılara vergi denetimi

    Otogazcılara vergi denetimi
    expand

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, otogaz satışı yapan yaklaşık 1700 akaryakıt istasyonunun vergi incelemesine alındığını açıkladı.

    Şimşek, "Kayıtdışılığa göz açtırmayacağız, 76 milyonun hakkını gasp edenlere müsaade etmeyeceğiz" dedi.

    Bakan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vergi Denetim Kurulunun (VDK) incelemelerine etkin bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

    Bu kapsamda lüks araçların satışı, sigara kaçakçılığı, 10 numara yağ kullanımı, tefeciler ve turizm acenteleri gibi daha birçok alan ve sektörü yakından izlediklerini anlatan Şimşek, buralarda gerek devletin gerekse de vatandaşın kaybına neden olacak, milletin huzurunu kaçıracak hiçbir uygulamaya müsaade etmediklerini ifade etti.

    VDK'nın son olarak otogaz satışı gerçekleştiren akaryakıt istasyonlarını mercek altına aldığını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

    "Vergi müfettişlerince yapılan çalışmalarda, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) otogaza göre daha düşük olan, 'tüplü' ve 'dökme' diye tabir edilen LPG'nin, bazı akaryakıt istasyonlarınca amacı dışında satıldığı anlaşıldı.

    Bu çerçevede, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Malatya ve Samsun illerimizde otogaz satışı yapan yaklaşık 1700 akaryakıt istasyonu vergi incelemesine alındı.

    Bu incelemenin sonuçları en kısa sürede tamamlanacak. Kayıtdışılığa göz açtırmayacağız ve 76 milyonun hakkını gasp edenlere asla müsaade etmeyeceğiz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow