hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıdem tazminatında yeni gelişme

    Kıdem tazminatında yeni gelişme
    expand

    Kıdem tazminatının görüşüldüğü Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı sona erdi.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplantının ardından yaptığı açıklamada şunları dedi:

    "Bugüne kadar konuşulan, taşeron işçilerin, taşeron işverenlerin, iş dünyamızın ve işçi sendikalarımızın taleplerini özet bir metne dönüştüren takdimi taraflara yapmış bulunduk. 3-4 saat süren bir tartışma da yaptık.

    Şöyle bir noktaya gelindi. Özetlenen bu konuların teknik boyutu önemli. Üzerinde teknik düzeyde çalışmamız gerektiğiyle ilgili bir ittifak oluştu. Taraflarla teknik heyet bu hafta içerisinde, bizde tekrar en kısa zaman içerisinde bir kez daha biraraya gelip, burada özetlenen bilgilerin uzlaşmaya dönüşüp dönüşmeyeceğini, hangi konularda uzlaşmaya dönüştürülüp dönüştürülmeyeceğini konusunu birlikte netleştirmiş olacağız. Bugün çok verimli çok düzeyli bir toplantıyı taraflarla gerçekleştirdik."

    Toplantı öncesinde açıklama


    Çelik, toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada ise, toplantıda alt işverenlik ve esnek çalışma konularının ele alınacağını kaydetti.

    Kıdem tazminatı konusunun alt işverenliğin bir alt başlığı olduğunu söyleyen Çelik, "Kıdem tazminatını kaldıralım diyen yok... Uygulamadaki sıkıntılara nasıl çözüm buluruz çalışmaları yanlış yönlere çekiliyor" dedi ve amaçlarının çalışma hayatı ile ilgili sorunlara uzlaşı aramak olduğunu söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow