hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu fuar işsizlere umut olacak

    Bu fuar işsizlere umut olacak
    expand

    Bölge illerin katılımıyla Erzurum'da düzenlenecek fuar işsizlerle işverenleri buluşturarak, Doğu Anadolu'da istihdama katkı sağlayacak.

    İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şube Başkanlığı'nın desteğiyle, 19-21 Aralık 2013 tarihlerinde Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı"na, Ağrı, Bayburt, Erzincan, Kars ve Erzurum'dan 10 bin kişinin katılması hedefleniyor.

    Fuarda, işsizlerle işverenleri, kamu kurumları, yerel yönetim, üniversite, üniversite, sanayici ve işletmecileri, işbirliğiyle buluşturarak, mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi hedefleniyor.

    Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen ve TÜMSİAD Şube Başkanı Cafer Burucu, valilik salonunda basın toplantısı düzenledi.

    Egemen, yaptığı açıklamada, bu yıl istihdam fuarına bölgesel nitelik kazanması için çevre illeri de dahil ettiklerini belirterek, geçen sene 40 firmanın stant açtığı fuara 3 bin 740 iş arayanın katıldığını, bu yıl ise 10 binin üzerinde katılım beklediklerini söyledi.

    Fuarda en az 100 firmanın stant açacağını anlatan Egemen, "Genel müdürlüğümüz finansmanımızı genişletti. Fuarın faydalı olacağını umut ediyoruz. Amacımız işsizlerin iş sahibi olmasını sağlamak" dedi.

    Ötügen de fuarda işsizlerle işverenleri buluşturacaklarını ifade ederek, bu fuarı geçen yıl ilk kez düzenlediklerini ve sonuçları itibarıyla çok olumlu olduğunu söyledi.

    Fuarda işsizlerin işverenlerle görüşmesinin yanı sıra işsizlerin nasıl başvuru yapacakları, nasıl özgeçmiş hazırlayacakları üzerine eğitim verileceğini anlatan Ötügen, "Bunlar çok önemli. Çok nitelikli bir eleman eğer kendini tanımlayamıyorsa, mutlaka işveren onu işe almıyor. Yapılacak kariyer günleriyle eğitimlerle bu işsizlerimizin açığı bir şekilde kapanmış olacak" diye konuştu.

    Ötügen, kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının, çeşitli odaların da fuara destek verdiklerini belirterek, hayırlı bir işe vesile olduklarını söyledi.

    TÜMSİAD Şube Başkanı Burucu da geçen yıl "Bu Fuarda İş Var" sloganıyla ilkini gerçekleştirdikleri fuarın geniş katılımla gerçekleştirileceğini vurgulayarak, işsizlerin ve üniversite son sınıfta okuyan öğrencilerin muhatapları olduğunu ifade etti.

    Bölge illerinde çok farklı sektörlerde üretim yapılan alanlar olduğuna dikkati çeken Burucu, şunları kaydetti:

    "Kabiliyetleri olup da sektörlerden haberi olmayan işsizler var. Bu konuda da bilinçlenecekler. Firmaların insan kaynaklarıyla birebir görüşecekler. Bilinç seviyesi oluşacak. Sanki istihdam oluşturma noktasında sorumlu birebir devletmiş gibi bir algı var. Bunu nispeten, sivil toplum kurulu olarak şehre değer katma adına, devletin sorumluğu ötesinde bir şey olmadığını, buna tüm sivil toplum kuruluşlarının katkı sağlaması gerekiyor. Bunun böyle olduğunu bilmemiz gerekiyor."

    Burucu, fuar öncesi altı farklı eğitim vereceklerini belirterek, geçen yıl düzenledikleri fuar sayesinde 474 kişinin çeşitli firmalarda iş sahibi olduğunu ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow