hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yabancı yatırımcılar İMKB'yi coşturdu

    Yabancı yatırımcılar İMKByi coşturdu
    expand

    Yabancı yatırımcılar İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda Aralık ayında 1 milyar 227 milyon 754 bin 965 liralık net alış gerçekleştirdi.

    AA muhabirinin İMKB verilerinden yaptığı derlemelere göre, yabancı yatırımcıların Aralık ayında en çok net alım gerçekleştirdiği hisseler; Garanti Bankası (470,1 milyon lira), Aksa Enerji (426,4 milyon lira), İş Bankası (C)(237,9 milyon lira), Emlak Konut GMYO (73,3 milyon lira) ve Tüpraş (55,3 milyon lira) oldu.

    Nette en çok satış yapılan hisseler ise Göltaş Çimento (134,9 milyon lira), Turkcell (90,6 milyon lira), Koza Madencilik (74,5 milyon lira), Koza Altın (63 milyon lira) ve Vakıfbank (48 milyon lira) oldu.

    Kasım ayında Fitch'in Türkiye'nin notunu "yatırım yapılabilir" seviyeye yükseltmesinin ardından artan yabancı ilgisinin Aralık ayında devam etmesiyle İMKB 100 Endeksi önceki ay kapanışına göre yüzde 7,05 oranında değer kazanmıştı.

    Yabancı yatırımcıların alışlarının yoğunlaştığı İMKB 30 Endeksi de, Aralık ayında yüzde 7,32 oranında yükseldi.

    Geçtiğimiz hafta açıklanan Merkez Bankası verilerine göre ise yurtdışında yerleşik kişilerin hisse senedi portföy büyüklüğü yapılan son alımlar ve hisse senedi fiyatlarındaki hızlı yükselişle 71 milyar dolara yaklaşmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow