hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tüpraş'ta vergi denetimi başlamadı

    Tüpraşta vergi denetimi başlamadı
    expand

    Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Tüpraş'ta vergi incelemesini yürütecek ekibin yeni belirlendiğini ve vergi denetiminin tam olarak başlamadığını söyledi.

    Tüpraş, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu'nun Temmuz ayı sonunda Tüpraş'ta akaryakıt hammadde, mamul, yarı mamul, marker, madeni yağ ve diğer ürünlerle ilgili fiili envanter, marker denetimi ve vergi incelemesi başlattığını açıklamıştı.

    Açıklamaları gazetelerde yer alan Turgay Durak, "Diğer açıdan EPDK'nın denetiminde TÜBİTAK'a test ettirildi, içinde olması gereken markerların olduğu yönünde haberler çıktı. Biz zaten olduğundan eminiz. Denetim günü sahada yapılan marker kontrollerinde de kural dışı bir bulguya ratlanmadığı daha önce medyada yer bulmuştu. EPDK kararı henüz bize gelmedi. EPDK her zaman marker incelemesi yapıyor" diye konuştu.

    Durak şöyle devam etti:

    "Esas incelemede atfedilen isnat edilen konu markersız satış yapıldığı olduğu için EPDK'nın yaptığı testlerde sonuçlar doğru çıkınca referans olarak vergi denetiminin de sonucunun temiz çıkacağına yönelik yorum yapıldı. Ancak vergi denetimi başlamış değil."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow