hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu'nun küçük kardeşi inşaat bekçisi

    Kılıçdaroğlunun küçük kardeşi inşaat bekçisi
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun küçük kardeşi Celal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de bir inşaat şantiyesinde bekçilik yaptığı ortaya çıktı. Kardeş Kılıçdaroğlu, "Başbakan biraz da emeklileri düşünsün. Aldığım emekli aylığı yetse ben niye gurbete düşeyim?" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gaziemir Belediyesi Basın Danışmanı ve Egede Sonsöz İnternet Sitesi yazarı Hasan Dalgıç, Gaziemir Belediyesi'nin Seydibaba Türbesi ve Rekreasyon Alanı düzenlemesini yapan şirketin şantiyesinde üç gün önce bekçi olarak çalışmaya başlayan Celal Kılıçdaroğlu ile röportaj yapınca gerçek ortaya çıktı.

    Devlet Su İşleri, ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde çalışıp 2007 yılında emekli olan iki erkek, bir kız çocuğu babası Celal Kılıçdaroğlu, 1350 lira olan emekli aylığından, ev kredisi çeken oğluna ayda 500 lira destek olunca geçinemediğini iş aradığını söyledi.

    Kocaeli'nde iş bulamayınca 21 Aralık'da İzmir'e geldiğini, üç gün önce de bu şantiyede iş bulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu Buca'da kiraladığı bir evde oturduğunu söyledi. Ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu'ndan neden yardım istemediği sorusuna Kılıçdaroğlu, "İsterdim. Kendisi de yardımcı olurdu. Ancak o Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı. Ondan bana torpil yapmasını mı isteseydim? Böyle yaparsam onu zorda bırakmış olmaz mıyım? Bu başkalarına haksızlık olmaz mı? Üstelik çalışmak ayıp değil ki. İş arıyordum, burada buldum. Masa başında oturmak bana uygun değil. Burada halimden çok memnunum. Bizler başkaları gibi gemicik peşinde koşanlardan değiliz. Ağabeyimle telefonla görüştük. İzmir'de iş bulduğumu söyledim, o da memnun oldu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu durumunun haber yapılmasını da istemeyen, fotoğraf ve görüntü çekilmesinden rahatsız olan Kılıçdaroğlu, "Emekliyim. Aldığım para yetmiyor. Eşim de Kocaeli'nde çalışıyor. Çocuklarımıza yardımcı olmak için uğraşıyoruz. Emekli olduğum halde geçinemiyoruz. Emekliler gerçekten çok zor şartlarda yaşıyor. Emeklilerin çoğunluğu en az benim kadar zor durumda yaşam savaşı veriyor. Başbakan biraz da emeklileri düşünsün. Aldığım emekli aylığı yetse ben niye gurbete düşeyim?" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow