hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THY'den "kabin üniforması" açıklaması

    THYden kabin üniforması açıklaması
    expand

    Türk Hava Yolları bir açıklama yaparak internete düşen kabin üniformasının Dilek Hanif'in hazırladığı eskizlerden biri olduğunu bildirdi. Türk Hava Yolları diğer eskizlerden bazılarını da kamuoyuyla paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Hava Yolları'ndan (THY), kabin personeli için tasarlanan yeni kıyafetlerle ilgili yapılan açıklamada, "Medyada yayınlanan fotoğraftaki tasarım, eskizlerin içinden sadece bir tanesi" ifadeleri kullanıldı.

    Açıklama şöyle:

    "Büyüme stratejisi kapsamında uluslararası transfer yolcu oranını her yıl yaklaşık yüzde 45 arttıran Türk Hava Yolları, yapılan global araştırmalar paralelinde oluşturulan marka stratejisi kapsamında hizmet ve servis alanında yaptığı yenilikçi yatırımlarla iki yıl üst üste Avrupa'nın en iyi hava yolu seçildi."

    THY'nin kabin üniformaları, yeni ikram konsepti, yeni ofis tasarımları gibi birçok alanda aynı strateji ile hareket ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Bu kapsamda doğu ve batıyı sentezleyen, marka kimliğini uzun yıllar yansıtma potansiyeli taşıyan, gelenekten aldığı değerleri çağdaş dünyanın beklentileri ile birleştiren bir kabin kıyafeti tasarlama hedefiyle yola çıkan Türk Hava Yolları, bu konuda Türk moda sektörünü ulusal ve uluslararası arenada başarı ile temsil eden modacı Dilek Hanif ile anlaşmış olup halen farklı desen, renk ve çizim alternatifleri üzerinden çalışmalar devam etmektedir. Medyada yayınlanan fotoğraftaki tasarım da bu eskizlerin içinden sadece bir tanesidir.

    Hazırlanan tasarımlar arasında, Türk motiflerinin yeniden yorumlandığı geleneksel çağrışımlar yanında modern çizgilerin ön planda tutulduğu, birçok farklı renk
    alternatiflerinin olduğu çok farklı tasarımlar da bulunmaktadır. Hazırlanan tüm tasarım alternatifleri; özellikle küresel yolcu profilinin beklentilerini ve trendleri karşılayıp karşılamadığı noktasında ayrıca bir elemeye tabii tutulacağından mümkün olduğunca fazla alternatif değerlendirmeye alınmıştır."

    Açıklamada, çalışmaların tamamlanmasının ardından ortaya çıkan yeni kabin kıyafetlerinin kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow