hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan "Siyonizm" ile ilgili sözlerine açıklık getirdi

    Erdoğan Siyonizm ile ilgili sözlerine açıklık getirdi
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Viyana'da Siyonizm'le ilgili sarfettiği sözlerine açıklık getirdi. Danimarka'nın yüksek tirajlı gazetesi Politiken'e röportaj veren Erdoğan, "Konuşmamı kimse yanlış anlamasın. Eleştirilerim İsrail'in politikalarına" dedi.

    Erdoğan, "Viyana'da söylediğim sözlerin tartışmalara yol açtığını biliyorum. Ama kimse söylediklerimi yanlış anlamasın. Herkes biliyor ki benim eleştirilerim, bazı kritik konular üzerine. Özellikle Gazze bölgesinde, İsrail'in politikalarına karşı" dedi.

    Başbakan, "İsrail, Filistin devletinin varlığını kabul etmediği sürece bizim eleştirilerimiz devam edecektir" diye konuştu.

    Pek çok konuşmasında "antisemitizmi" kınadığını belirten Erdoğan, "Ben bu konuda açık tavrımı ortaya koyuyorum. Bu nedenle Viyana'da yapmış olduğum konuşmanın ardında duruyorum" ifadelerini kullandı.

    Başbakan Erdoğan röportajında ayrıca İsrail ve Filistin arasında iki devletli çözümü desteklediğini söyledi, ABD Başkanı Obama'yı da iki devletli çözüm için çaba sarfetmeye çağırdı.

    Erdoğan Viyana'daki konuşmasında, "Tıpkı Siyonizm gibi, anti-semitizm gibi, faşizm gibi İslamofobi'nin de insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır' ifadelerini kullanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow