hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Patrik Bartholomeos'a plaket

    Patrik Bartholomeosa plaket
    expand

    Fener Rum Patriği Bartholomeos'a, Kadir Has Üniversitesi tarafından, "Dostluk ve Komşuluk Şükran Plaketi" verildi.

    İşadamı Kadir Has'ın ölümünün 6. yılında Kadir Has Üniversitesi'nde bir anma ve ödül töreni düzenlendi. 9. kez düzenlenen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,  Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has, Fener  Rum Patriği Bartholomeos da katıldı.

    Kadir Has ile ilgili hazırlanan bir film gösterimiyle başlayan törende konuşan Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has, "Biz babamızı Türkiye Kadir babasını kaybettti "dedi.

    Patrik Bartholomeos'a, Dostluk ve Komşuluk Şükran Plaketi

    Törende Patrik Bartholomeos'a "Dostluk ve Komşuluk Şükran Plaketi" verildi. Bartholomeos'a plaketini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın sundu. Barholomeos, "Canı gönülden büyük bir teşekkür etmek istiyorum. Bana verilen bu plaket benim için ve patrikhanemiz için çok önemlidir. Çünkü Kadir Has gibi bir ilim yuvasından gelmektedir. Aramızda büyük bir yaş farkı vardır. Patrikhanemiz 16 asırlık Kadir Has Üniversitesi ise, 16 yıllık bir kurumdur, buna rağmen birbirimizi çok yakın hissediyoruz. Çünkü aynı prensipleri ve aynı idealleri paylaşıyoruz. Birlik, beraberlik, dostluk, hizmet gibi çok değerli idealleri paylaşıyoruz. Onun için her zaman yalnız komşu değil dost da kalacağız" diye konuştu.

    Bartholomeos, Kadir Has için ise, "Onu rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun " dedi.

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, "Komşuluk ve dostluk üzerinde durulması gereken ve özenle korunması gereken önemli değerler. Dostluklar ebedi olursa kıymetli oluyor. Bizde ' Ev alma komşu al ' derler. Bizim böyle güzel bir dostumuz ve komşumuz var. Patriğimizi ödüllendirmede ben de çok bahtiyar oldum. Değerli Patriğimize gösterdiği komşuluk ve dostluk ilişkileri için şehrim adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

    9. Kadir Has ödülleri, "Gelecek Vaadeden Bilim İnsanı" dalında Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Koşar'a verildi. Bilim- eğitim alanındaki "Üstün Başarı Ödülü" ise, Massachusettes Institue of Technology Ekonomi Bölümünden Prof. Dr. Daron Acemoğlu'na verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow