hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mobil ekonominin öne çıkan rakamları

    Mobil ekonominin öne çıkan rakamları
    expand

    Dijital iş ve kültür dergisi Digital Age, Nisan 2013 sayısında küresel mobil ekonominin öne çıkan rakamlarını infografik olarak paylaşıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Digital Age’in Uluslararası GSM Birliği’nin (GSMA) verilerine dayandırarak hazırladığı infografikte 2012 gerçekleşmeleri ve 2017 tahminlerine yer veriliyor.

    “Mobil Ekonomi Raporu” başlıklı çalışmaya göre, geçen yıl mobil ekosistem 1,6 trilyon dolarlık gelir üretti ve bu da küresel gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 2,2’sini oluşturdu. 2017’de kümülatif beklenti ise 9,1 trilyon dolar.

    Çalışmadaki diğer ilginç bir veri de istihdama ilişkin. Ekosistemde 2012 yılında 1,3 milyon kişiye iş sunulmuş. Çalışmada ayrıca 2017 sonunda sağlık alanında mobil çözümler kullanılarak 400 milyar dolar tasarruf edilebileceği de öngörülüyor.

    Raporda dikkat çeken diğer bir veri ise 2015’te satılacak akıllı telefonların yüzde 50’sinin yakın saha iletişimi (near field communication – NFC) özellikli olması. “Mobil Ekonomi Raporu” ayrıca 2012 sonu itibariyle 6,8 milyar GSM bağlantısı olduğunu bulgularken 62 milyon 4G abonesi bulunduğunu ortaya koyuyor.

    Digital Age’in Nisan 2013 sayısındaki yazıda temel alınan veriler A.T Kearney, Cisco 2013 Mobil Görsel Ağ Endeksi ve GSMA Intelligence tarafından derlenmiş. GSMA’e göre mobil ekosistem şu aktörlerden meydana geliyor: Mobil operatörler, cihaz üreticileri, içerik sağlayıcıları, cihaz dağıtım firmaları ve mobil altyapı cihaz üreticileri. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow