hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İskenderun'daki sevgi evinde şiddet

    İskenderundaki sevgi evinde şiddet
    expand

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İskenderun'daki sevgi evlerinde taşeron şirkete bağlı görev yapan 2 kişinin işlerine son verilerek, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı internet sitelerinde Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri ile ilgili haberlerin yer aldığı belirtildi.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hatay İl Müdürlüğünün tespit ettiği durumla ilgili birimlerin hemen harekete geçirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evlerinde taşeron şirkete bağlı olarak görev yapan iki şahsın, işlerine son verilerek, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bakanlığımız çocuklar konusunda taraf olup, çok hassastır. Çocuklarımıza yönelik en küçük ihmali kabul etmemiz mümkün değildir, yapılan yanlış davranışlar cezasız kalmadı, kalmayacaktır. Kişisel hataların Sevgi Evi modeline mal edilmesi doğru değildir. Konu ile ilgili gerekli yasal ve idari işlemler başlatılmıştır."

    "Bir kısmı doğru"

    Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de İskenderun'daki sevgi evleriyle ilgili basında yer alan iddiaların bir kısmının doğru olduğunu, olayla ilgili kurumdaki 2 bakım elemanının görevine son verildiğini bildirdi.

    Lekesiz, Valilik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, İskenderun ilçesinde bulunan sevgi evlerinde kalan çocuklara görevli bakım elemanları tarafından şiddet uygulandığına ilişkin bazı iddialar, haber ve değerlendirmelerin yer aldığını hatırlattı.

    "İddiaların bir kısmı maalesef doğru" diyen Lekesiz, şöyle devam etti: "Bu iddiaların ocak ayının başlarında bize intikal etmesi üzerine 29 Ocak 2013 tarihinde Valilik tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Yapılan inceleme raporlarının sonucunda, olayların bir kısmının doğrulandığı ve bazı görevlilerin görevine bu anlamda son verilmesi gerektiğine ilişkin önerinin gelmesi üzerine, bahsi geçen kurumda görev yapan 2 bakım elemanının görevine 31 Mart 2013 tarihine son verilmiştir."

    Konuyla ilgili tüm iddiaların inceleneceğini ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Lekesiz, çocuklara her türlü destek ve imkanın devlet tarafından sağlandığını kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow