hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oreo güncellemesinde öncü firma

    Oreo güncellemesinde öncü firma
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    Geri dönüşünü Android telefonlarıyla sağlam yapan Nokia, güncelleme konusunda en başarılı markalardan biri haline gelebilir. Şimdi de Nokia 5 ve 6′lar için Oreo beta programı başlatılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Android sürüm yükseltmelerinin ne kadar geç yayıldığını hepimiz biliyoruz. Konuyla ilgili firmaların yapacak çok bir şeyi yok, fakat Android pazarına yeni giren Nokia, elinden geleni yapıyor. Ağustos ayında tanıtılan sürümü yeni yeni amiral gemileri almaya başlasa da, mümkün olduğunca çabuk yenilikleri geldiği inkar edilemez. Son birkaç günde Nokia 8‘e Android Oreo’nun tam sürüm olarak dağıtılmasının ardından gözler diğer modellere döndü. Halihazırda az modeli bulunan Nokia’nın tüm telefonlara Oreo’yu getirme sözü bulunuyor. Bu kapsamda Nokia 5 ve 6‘lar için beta programı başlamak üzere.

    Konuyla ilgili açıklama Twitter üzerinden HMD yetkilisi Juho Sarvikas’tan geldi. Sarvikas, betanın yakında başlayacağını söyledi. Şimdilik ikilinin ne zaman güncelleneceğini söylemek zor. Ancak beta programının 1-2 hafta içerisinde başlayacağını düşünürsek, bunun ardından da birkaç hafta sonra son sürüm hazır hale gelecektir. Elbette bir süre de dağıtımın ülkemize ulaşmasını beklememiz gerekecek. Dolayısıyla ülkemiz kullanıcılarının en erken ocak ayı içerisinde güncellemeyi alacağını tahmin ediyoruz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow