hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Bir Grup Ateist"ten Adnan Oktar'a dava

    Bir Grup Ateistten Adnan Oktara dava
    expand

    Sosyal medyada "ateistler bunu da açıklasın" diyerek sıkça esprisi yapılan ateistler, Fazıl Say'a Twitter'da yazdığı ve paylaştıkları nedeniyle verilen hapis cezasının ardından açıklamada bulundu. "Bir Grup Ateist" imzasıyla kaleme alınan bildiride, Say'ı Adnan Oktar çevresinin dava ettiği belirtilerek, onların kendi mecralarında diğer düşünce ve inanç mensuplarına yönelik hakaretleri hatırlatıldı ve Oktar'a kendi yöntemiyle cevap verilerek dava açıldığı hatırlatıldı.

    "Adnan Oktar Durdurulmalı!" başlıklı bir bildiri kaleme alan "Bir Grup Ateist" adlı grup, son olarak Fazıl Say'a Twitter'da yazıp, paylaştıkları nedeniyle verilen hapis cezasını hatırlatarak, "Biz bu konuda fikrimizi dile getirme imkanı bulamadık" diyerek, görüşlerini açıkladı. "adnanhocasucisliyor.blogspot.com" adlı bir de internet sitesi açan "Bir Grup Ateist", ifade özgürlüğüne vurgu yaptıkları  bildirilerinde Adnan Oktar hakkında dava açtıklarını açıkladı. Ancak  Adnan Oktar’la ilgili “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan” cezalandırılması için yapılan şikayete takipsizlik verildi. Bunun üzerine bu kez de Oktar, şikayetçiler ve onların avukatları hakkında suç duyurusu yaptı.

    Yazdığı ve paylaştığı tweet'ler nedeniyle Fazıl Say'ı dava eden Ali Emre Bukağılı'nın Adnan Oktar grubunun hukuk kolu olarak çalıştığı ileri sürülen bildiride, Bukağılı'nın daha önce de evrimi savunan görüşleriyle bilinen İngiliz biyolog Richard Dawkins'in "Tanrı Yanılgısı", Nedim Gürsel'in "Allah'ın Kızları" romanı, Burak Özdemir'in "Peygamber Çocuklar ve Tanrı'nın Doğum Günü" adlı kitabı ile Metis Yayınları'nın "İllallah Ajandası"nı da dava ettiği hatırlatıldı.
     
    Adnan Oktar ve çevresinin ateizmi sansürlemekle suçlandığı bildiride, "Bir Grup Ateist" ve "Bir Grup Evrimci"nin de Adnan Oktar'ı dava ettikleri belirtildi. Bildiride, şu ifadeler yer aldı:

    "Adnan Oktar ve ekibi, kendilerine ait kitap ve web sayfalarında evrimcilere, materyalistlere, dinsizlere, ateistlere ve Yahudilere ağıza alınmayacak hakaretler etmektedir. Eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içinde kalan pek çok yazarı ve web sayfasını dava eden Adnan Oktar ve ekibi, fikirlerini beğenmedikleri ve katılmadıkları toplum içindeki pek çok kesimin dünya görüşünü, felsefi düşüncesi ve dini inancını kendi dava ettikleri ifadelerden kat kat ağır ifadeler kullanarak aşağılamakta, ve sözkonusu toplum kesimlerine sürekli hakaret etmektedir. Bu nedenle biz de Adnan Oktar'a kendi yöntemiyle cevap vermek istedik ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Adaletin nasıl bir karar vereceğini göreceğiz."

    "Bir Grup Ateist"in bildirisi, "Tekrar altını çizmek isteriz, ne Fazıl Say yalnızdır ne de herhangi bir ateist!" denilerek ve Say'ın yargılanıp ceza aldığı tweet'ler paylaşılarak sonlandırıldı.

    Takipsizlik verildi bu kez Oktar şikayetçi oldu

    Adnan Oktar’ın “ateizm, materyalizm, Darwinizm, Marksizim” gibi kuram ve düşünce sistemlerine inananlara hakaret ettiği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yapıldı. Savcılık "suç unsurları oluşmadığı" gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Bianet'e konuşan avukat Gürkan Özocak, bugün takipsizlik kararına itiraz edeceklerini söyledi.

    Oktar ise kendisinden şikayetçi olanların avukatlığını yapan Özocak ve Avukat Mehmet Ali Köksal hakkında "adil yargılamayı etkilemek" ve "soruşturmanın gizliliğini ihlalden" suç duyurusunda bulundu.

    "Tahrik ve aşağılama suçu"

    Oktar'la ilgili yapılan suç duyurusu dilekçesinde, “evrimci, materyalist ve ateist kimselere karşı, toplumun diğer kesimini kin ve düşmanlık duyguları beslemeye tahrik eden şüphelinin (Oktar’ın), birden çok kez işlemiş olduğu bu fiil uyarınca zincirleme şeklinde işlenen halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu meydana geldiğinden, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 43. ve 216. maddeleri uyarınca cezalandırılması istemiyle kamu davası açılması” talep ediliyordu.

    Dilekçede, “Harun Yahya” mahlaslı Oktar’ın kendine ait internet sitesinde, A9TV adlı televizyon kanalında, YouTube’da yayınladığı video ve programlarında ve kitaplarında, ateizm ve Marksizm gibi kuramları benimseyen/inanan kişiler hakkında alaycı ve hedef gösteren açıklamalarda bulunduğu ifade edildi.

    Oktar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan “Bir Grup Ateist”, kim olduklarını ve neden suç duyurusunda bulunduklarını “Adnan Oktar Suç İşliyor” adresindeki blog’ta anlattı.

    Bunlar da Oktar'ın ifadeleri

    Suç duyurusunda Oktar’ın söylediği şu sözleri nedeniyle yargılanması gerektiği belirtildi:

    “PKK da aynı kafada, bunlar da aynı kafada. Hepsinde o Darwinist, materyalist, Stalinist, Leninist güruhun o deccali, kan dökücü, acımasız ruhu vardır.”

    “Darwinist ve materyalist insanların akılları çok zayıftır... Bu masonların oyunu dedik ve bütün katliamları yapanlar Marksist, Darwinist, materyalist eğitimden geçmiş adamlardır.”

    “Bütün İslam alemini esir almışlardır. Müslümanların bugünkü perişan hallerinin sebebi Darwinizm’dir. Osmanlı’nın yıkılışının nedeni Darwinizm’dir...”

    “Materyalist, ateist, Darwinist bir eğitim sonucunda babası çocuğunu maymun olarak görüyor, böcek gibi görüyor. Çocuk da babasını maymun ya da goril olarak görüyor.”

    “Hitlerin hocası, Hitleri Hitler yapan adam; uluslar ancak Darwin’in yaşam kavgasına benzer, şiddetli bir rekabetle gelişebilirler diyor. Her yerde görüyorsunuz yani Darwinizmin etkisini.”
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow