hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Termik santrala maskeli protesto

    Termik santrala maskeli protesto
    expand

    Şırnak'ta kurulması planlanan termik santral protesto edildi.

    Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen ve maske takan Şırnak Çevre Platformu üyeleri, Toptepe köyü yakınlarında kurulması planlanan termik santrale karşı eylem yaptı.

    Grup adına açıklama yapan Şırnak Çevre Platformu üyesi Zeki İrmez, doğanın ve yaşam alanlarının en büyük tehdidi ve düşmanı olan termik santrale karşı mücadele için bir araya geldiklerini söyledi.

    Termik santrallerin zehir olduğunu ve doğayı katlettiğini savunan İrmez, şöyle dedi: "Bu doğa katliamının oluşmasına zemin hazırlayanlar da bu doğa katliamının ortağıdırlar. Bizler de Şırnak Çevre Platformu bileşenleri ve onurlu Şırnak halkı olarak, bu doğa katliamının karşısında sonuna kadar direneceğimizi ilan ediyoruz. Uzun yıllar silahların gölgesinde yaşayan halkın, yine uzun yıllar zehir saçan bacaların gölgesinde yaşatılmasına izin vermeyeceğiz. Sağlıklı yaşayabilmek için yüzümüzde maskeyle dolaşmak istemiyoruz. Şırnak halkı ve doğa dostları olarak çağrıda bulunuyoruz. Bu kirli işten, bu doğa katliamından ellerinizi çekin. Yıllar boyunca buralarda yatırım yapılmadı. Yapılacak yatırımların bizleri zehirleyecek olan ve doğamızı baştan sona tahrip edecek yatırımlar olmasını istemiyoruz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow