hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir ve Ankara'da müdahale

    İzmir ve Ankarada müdahale
    expand

    Ankara ve İzmir'de yapılan Gezi parkı protestolarına polis müdahale etti. Çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

    Eylemciler, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara destek vermek gerekçesiyle öğle saatlerinde Kızılay'da toplanmaya başladı. Protestocuların araç trafiğini aksatması üzerine polis, meydana çıkan yolları kapattı.Ankara' da polis  göstericilere müdahale etti, Çok sayıda gözaltı olduğu bildiriliyor.


    Burada bir süre çeşitli sloganlar atan eylemciler, Atatürk Bulvarı ve Milli Mücadele Caddesi'nden Başbakanlığa doğru yürüyüşe geçti. Başbakanlığın çevresinde barikat oluşturan eylemcilere tazyikli su ve gazla müdahale edildi.

    Bir eylemcinin elindeki Türk bayrağını toplumsal olaylara müdahale aracına (TOMA) asma isteğini, çevik kuvvet polisleri yerine getirdi. Polisin Türk bayrağını TOMA'ya asması gruptakilerce alkışlandı.

    Polis, Milli Müdafa Caddesi'ndeki gruba da taş atmaları üzerine tazyikli su ile müdahale etti. Bu arada, atılan gazdan etkilenenler, olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere götürülüyor.

    -200 kişi gözaltında-

    Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için Kızılay'da toplanan gruba müdahale eden polis, yaklaşık 200 kişiyi gözaltına aldı.

    Kızılay'da toplanan kalabalığa müdahalenin ardından polis ekipleri eylemcileri gözaltına aldı. Yaklaşık 200 kişi otobüslerle Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

    Müdahale sırasında bazı eylemcilerin, Kızılay Meydanı'ndaki bir alışveriş merkezine girdikleri gözlendi. Buradaki eylemcilerin gözaltına alınmaları sırasında CHP Ankara Milletvekilleri Aylin Nazlıaka ile İzzet Çetin de Kızılay'a geldi. AVM'deki gençlerin gözaltına alınmalarına engel olmak için bir süre polis yetkilileriyle görüşen milletvekilleri, başarılı olamayınca bu kişilerle otobüslere binerek Emniyet Müdürlüğüne gitti.

    Bu arada ara sokaklara kaçan eylemcilere polisin müdahalesi sürüyor. Sıhhiye ve Kolej tarafında yeniden toplanmaya çalışan gruptakiler polise taş atıyor.

    -İzmir-

    Taksim Gezi Parkı eylemine destek amacıyla İzmir'de toplanan gruplara müdahale etti. İzmir'de tazyikli suyla eylemcileri dağıtan polis sahildeki bir kız göstericiyi saçından çekerek bölgeden uzaklaştırdı.

    İzmir’de Basmane Meydanı’ndaki göstericiler polisin biber gazı ve su sıkarak müdahalede bulunması sonrası yeniden Gündoğdu Meydanı’na yöneldi.

    Polis peşlerinden koşup yakaladığı eylemcilerden bazılarını gözaltına alırken, coplu müdahalede de bulundu. Bazı çevik kuvvet polislerinin sahilde oturan genç kızların saçını da çektiği görüldü. Gündoğdu Meydanı’nda çatışmaların yaşanması üzerine göstericilere destek verenlerin sayısı arttı, saat 18.30 sıralarında 10 bine yaklaştı.

    İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda eylemlerini sürdüren topluluktan bir grup, yeniden, polis ekiplerinin bulunduğu Basmane Meydanı'na  doğru yürüyüşe geçti..Polis  Alsancak' a doğru ilerlemelerine izin vermedeği gruba müdahale etti. Göstericilerle polis arasındaki gerginlik  sürüyor.

    Taksim Gezi Parkı eylemine destek amacıyla Ankara, İzmir ve Adana'da toplanan gruplara müdahale etti. Ankara' da polis göstericilere müdahale etti, Çok sayıda gözaltı olduğu bildiriliyor.

    -Samsun' da polis yine müdahale etti-

    Samsun'da İstanbul'daki Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için toplanan ardından da dağılarak yolu kesmek isteyen bir gruba polis müdahale etti.

     6 gösterici gözaltına alınıp ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bıraktı.İstanbulda'ki Gezi Parkı eylemlerine destek vermek isteyen yaklaşık 200 kişilik bir grup bugün akşam saatlerinde Atakum İlçesi Adnan Menderes Bulvarı Üzerindeki Anfi tiyatroda toplandı. Yürüyüş yapacak olan grup yoğun yağmur nedeniyle yürüyüşü erteledi. Ancak yola çıkan kalabalık bir grup Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyüş yapıp slogan atarak yolu kapatmak isteyince polisin müdahalesiyle karşılaştı. Ara sokaklara dağılan göstericiler polise taş attı. Grupları takip eden polis ara sokaklarda küçük gruplara dağılması konusunda uyarıda bulundu. Ancak uyarıyı dikkate almayan gruba bu sefer copla müdahale etti. Polis, 6 göstericiyi gözaltına aldı. Gözaltıana alınan göstericiler ifadeleri alındıktan sonra cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

    -Adana-

    Adana'nın merkez Çukurova İlçesi'nde toplanan yaklaşık 100 kişi, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı olaylarında polisin sert müdahalesini protesto etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla hükümet aleyhine slogan atan göstericileri polis tazyikli su ile dağıttı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, dün akşamki olaylarda 23 polisin yaralandığını, 31 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow