hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDB iş bıraktı

    DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDB iş bıraktı
    expand

    DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu), TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği), TTB (Türk Tabipleri Birliği), TDB (Türk Diş Hekimleri Birliği) Ankara'da iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

    ANKARA:
    Eyleme katılanlar, saat 12.30'da iş bıraktıktan sonra Kolej Kavşağı'nda toplanarak, Ziya Gökalp Caddesi'ne doğru sloganları atarak yürüdü.

    CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün de destek verdiği eylemde konuşmalar, CHP Ankara il Başkanlığı'na ait bir seçim minibüsünün üzerinden yapıldı.

    Polis minibüsünden yapılan anonsla ise grupta polise saldırı hazırlığında olan kişilerin bulunduğunu belirtilerek, grubun dağılmaması halinde müdahale edileceği uyarısı yapıldı.

    Grup temsilciler ile emniyet yetkileri arasında gerçekleştirilen görüşmesinin ardından, grubun toplumsal müdahale araçları (TOMA) ve çevik kuvvet polislerinin bekletildiği Mithatpaşa Köprüsü yakınına kadar yürümesine izin verildi.

    Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından DİSK Başkanı Kani Beko bir konuşma yaptı. "Bundan soraki süreçte toplumsal barış isteniyorsa Sayın Başbakan ve Hükümet Taksim Platformu'nun taleplerini yerine getirmeli" diyen Beko, talepler gerçekleşinceye kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

    Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Beyazıd İlhan da yaptığı konuşmada, Taksim Gezi Parkı'yla başlayan ve ardından yurdun çeşitli yerlerine yayılan eylemlere yönelik müdahaleyi eleştirdi.

    "Türkiye'de haklı taleplere karşı inanılmaz polis şiddeti var" iddiasında bulunan İlhan, eylemlerde çok sayıda kişinin yaralandığını ifade ederek, geçtiğimiz günlerde eylemlerde yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün "ölümünden sorumlu olanların cezasını çekeceğini" kaydetti.

    Ankara'daki eylemlerde dün yaralanan Hacettepe Üniversitesi ikinci sınıf öğrencisi Dilan Durmuş'un da kafasından ağır yaralandığını dile getiren İlhan, "Gün gelecek 20 yaşındaki Dilan'ı kafasından vuranlar cezasını çecek" ifadesini kullandı.

    Türkiye Diş Hekimleri Birliği yönetimi adına açıklama yapan Serhat Özsoy da eylemler süresince gaza maruz kalındığını ifade ederek, "Artık hukuksuzluğa boyun eymeyeceğiz" diye konuştu.

    Grup, konuşmaların ardından bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow