hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye iftar yemeğinin yerini değiştirdi

    Belediye iftar yemeğinin yerini değiştirdi
    expand

    Beyoğlu Belediyesi Taksim Meydanında düzenlediği iftar yemeğinin yerini değiştirdi. Gezi Parkı eylemcileri de evlerinden getirdikleri yiyecekler ile park girişine "Devrim Market İftar Sofrası" kurdu.

    Beyoğlu Belediyesi'nce Ramazan ayı boyunca devam edecek olan iftar yemeklerinin verileceği alan değişti. İlk iki gün Taksim Meydanı'nda kurulan iftar masaları bugün, Cumhuriyet Caddesi girişine taşındı. Yetkililer, yeni alanın daha geniş olduğunu ve masa sayısının arttırıldığını belirtti.

    Beyoğlu Belediyesi, Taksim Meydanında iftar yemeği verdiği yeri Ramazan'ın 3. günü değiştirdi. İlk iki gün meydanın metro çıkışında kurulan masalar Cumhuriyet Caddesi girişinde yayalaştırılan daha geniş alana kuruldu.

    İftarlık dağıtımı sırasında yaşanan izdihamın da etkili olduğu alan değişikliği sayesinde masa sayısı da arttırıldı. Masa sayısının artırılmasıyla araçlardan kumanya dağıtımı yapılmadı.

    "Devrim Market İftar Sofrası"

    Diğer yandan, Gezi Parkı'nın girişinde ise eylemciler evlerinden getirdikleri pide, börek, çorba, dolma, pilav ve tatlı gibi yiyecekleri “Devrim Market İftar Sofrası" adı altında ücretsiz olarak vatandaşlara dağıttı. İftarlıklarını alan vatandaşlar Gezi Parkı içinde oruçlarını açtı. Bazı vatandaşlar ise yer sofraları kurarak evlerinden getirdikleri yiyeceklerle iftar yaptılar.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow