hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstiklal'de polis müdahalesi...

    İstiklalde polis müdahalesi...
    expand

    TMMOB, yetkilerini sınırlandıran Torba Yasa'yı protesto etmek için İstanbul'da İstiklal Caddesi üzerinde gösteri düzenledi. Eylem sonrası Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

    Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine saat 17.30'da Galatasaray Meydanı'ndan yüzlerce kişi toplandı.

    Kalabalık, pazartesi Taksim'de çıkan olaylar sonrası gözaltılar, TMMOB yasasındaki düzenleme ve Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesini protesto etti.

    Kalabalık, Taksim Meydanı'na yürümeyi planlıyordu ancak İstiklal Caddesi'nde önlem alan polis grubun yürüyüşüne izin vermedi.

    Gruplar adına burada basın açıklaması yapıldı. Polisin yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıklamasının saat 19.00 sıralarında kalabalığın büyük bölümü dağıldı. Bir bölümü ise polisin uyarısı ise Galatasaray Meydanı'ndan ayrıldı.

    Fransız Konsolosluğu önünde toplandılar

    Galatasaray Meydanı'ndan ayrılan kalabalıktan bir bölümü ara sokakları kullanarak İstiklal Caddesi'ne çıktı. Taksim Meydanı'na ilerleyen grup, Fransız Başkonsolosluğu önünde önlem alan polise katıldı. Polisin grubun dağılmasını istedi. Ancak grup dağılmadı.

    Bunun üzerine polis, kalabalığın üzerine kalkanlarla yürüdü.

    Kaçışan grup üyeleri ara sokaklara girdi.

    Polisin İstiklal Caddesi'ndeki önlemi devam ediyor.

    İstiklal'de polis müdahalesi

    Galatasaray Meydanı'ndan ayrılan kalabalıktan bir bölümü ara sokakları kullanarak İstiklal Caddesi'ne çıktı. Taksim Meydanı'na ilerleyen grup, Fransız Başkonsolosluğu önünde önlem alan polise katıldı.

    Polisin grubun dağılmasını istedi. Ancak grup dağılmadı.

    Bunun üzerine polis, kalabalığın üzerine kalkanlarla yürüdü. Kaçışan grup üyeleri ara sokaklara girdi. Bir süre sonra tekrar İstiklal Caddesi'nden biraraya geldi. Gruba polis bu kez TOMA ile tazyikli su ile müdahalede bulundu. İstiklal Caddesi boyunca gruplara tazyikli su sıkıldı. İstiklal Caddesi'ndeki vatandaşlar müdahale sırasında zor anlar yaşadı.

    4 gözaltı

    Çevik kuvvet ekipleri, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nde öğretim üyesi olan Yardımcı Doçent Doktor Osman Erden'in de aralarında bulunduğu 4 kişiyi gözaltına aldı.



    Esnaf eylemciyi darp etti

    Bu arada, Ayhan Işık Sokağı'nda ise polisten kaçan eylemcilerle sokak esnafı arasında arbede  yaşandı. Esnafla eylemciler arasında sözlü tartışma yaşandığı sırada sokağa giren polis gruba doğru boyalı mermi attı.

    Grup dağılınca polis geri çekildi.

    Bu sırada bir grup esnafın bir eylemciyi darp ettiği görüldü. Esnaf  görüntü alan basın mensuplarına da tepki gösterdi. Esnafla basın mensupları arasında zaman zaman itiş kakışa varan tartışmalar yaşandı.

    Bir süre sonra sokağa gelen eylemciler esnafın sokakta duran masa ve sandalyerine saldırdı.

    Masa ve sandalyeleri bazı dükkanlara doğru fırlattı, kapalı olan kepenkleri tekmeledi. Bazı eylemcilerin ise kepengi yarıya kadar açık olan dükkandan içeri torpil attığı görüldü. Torpiller büyük bir gürültüyle patladı.

    Olayların ardından polisin geldiğini gören grup sokaktan kaçarak uzaklaştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow