hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    8 yaşındaki çocuğa polis dayağı!

    8 yaşındaki çocuğa polis dayağı
    expand

    Mersin'de 8 yaşındaki bir çocuk, bir çevik kuvvet polisi tarafından feci şekilde dövüldü. İddiaya göre dayağın bahanesi de şiddet. Polis, çocuğu arkadaşına vurmayı reddedip kendisine küfür ettiği için dövmüş. Mersin Emniyet Müdürü iddiayı doğruladı ve soruşturma başlattı. Çocuk 1 haftadır iç kanama riski yüzünden hastanede.

    Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, 8 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi D.Ö.'nün, polis tarafından dövülerek hastanelik edildiği iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını, söz konusu polisin açığa alındığını açıkladı.

    Olay, 11 Eylül çarşamba günü Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Siteler Polis Merkezi önünde meydana geldi.

    Polis merkezi önündeki parkta oynayan Hatice Uluğ İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi D.Ö., iddiaya göre bir arkadaşı ile kavga etti.

    Kavgayı gören Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru, çocukları uyardı. Uyardığı çocuklardan D.Ö.'nün kendisine küfretmesine öfkelenen ve kimliği açıklanmayan polis memuru, bu kez çocuğu dövdü. Diğer polislerin araya girmesiyle polis merkezine götürülen D.Ö., bir süre bekletildikten sonra ailesine teslim edildi.

    Olayın üzerinden birkaç saat geçtikten sonra evinde rahatsızlanan ve kusmaya başlayan D.Ö., ailesi tarafından Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı.

    İlk muayenesinde 'Kum döktüğü' şüphesi bulunarak eve gönderilen D.Ö., kusmaya devam edince tekrar hastaneye getirildi. D.Ö. böbrekleri, kaburgaları ve vücudunun çeşitli yerlerinde zedelenmeler olduğu belirtilerek hastaneye yatırılırken tedavisinin sürdürüldüğü açıklandı.

    "Beni polis dövdü"

    Hastane odasında başından geçenleri anlatan D.Ö., şöyle dedi:

    "Arkadaşımla kavga ediyorduk. Sonra polis geldi beni dövdü, onu dövmedi. Sonra ben ona küfrettim, o da bana vurdu. Sonra götürdü demirlere vurdu. Ardından da karakola götürdüler. Sonra ailem gelip aldı."

    D.Ö.'nün babası, Mersin Hali'nde hamallık yapan 35 yaşındaki A.Ö., oğlunu döven polis hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

    Baba Ö., şöyle dedi:

    "Siteler Polis Merkezi'nin karşısında oturuyorum. Çocuğum karakolun bahçesinde oynarken, çevik kuvvet polisleri tarafından hastanelik edilmiş. Kafasını arabaya vurmuşlar, her yerini darp etmişler. Sonra soğuk suyun altına tutmuşlar. Eşim gitmiş önce vermemişler, 2 saat sonra eve göndermişler. Eve geldiğinde çocuk darp içindeydi. Hastaneye getirdim kusuyordu, ateşi vardı. Bir haftadır hastanede yatıyor. Çevik polisi bu yetkiyi nereden almış, kimler vermiş?"

    Polis açığa alındı

    Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, çocuğu dövdüğü iddia edilen polis memurunun açığa alındığını, polis hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

    Olayın yakından takipçisi olduğunu belirten Öksüz, olayın meydana geldiği polis merkezinin, özellikle çocuklar için bir eğitim ve eğlence merkezi gibi hizmet verdiğini, her gün çocuklarla dolup- taştığını ve bu imajın zedelenmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow