hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk Telekom 171 bin kilometre kablo döşedi

    Türk Telekom 171 bin kilometre kablo döşedi
    expand

    Türk Telekom'un 2013'ün ikinci çeyreğinde döşediği fiber kablo uzunluğu, dünyanın çevresinin dört katından fazla bir uzunluğu, 171 bin kilometreyi aştı.

    Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanlığı'nda 12 Bölge müdürü Malatya'da toplandı. Bölge Müdürleri, Türkiye'nin dijital yaşam dönüşümünü hızlandırma, müşteri memnuniyetini yükseltme ve operasyonel verimliliği artırma hedefleri için Malatya'da 2 günlük yoğun mesai harcadı.

    Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom'un tüm il ve ilçelerdeki hizmet ve satış ağını yöneten 12 Bölge Müdürü, Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç'ın liderliğinde Malatya'da bir araya geldi. Daha sonra düzenlenen basın toplantısında Türk Telekom'un Malatya ilinde ve bağlı olduğu Anadolu Merkez-II bölgesinde gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Basın toplantısında bir konuşma yapan Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç, Türk Telekom'un çalışmalarını Türkiye'nin dijital yaşam dönüşümünü, değer odaklı mükemmel müşteri hizmetleri, dünyaya açılım ve bölgesel büyüme olmak üzere üç temel bileşeni ifade eden "3D vizyonu" ile sürdürdüğünü vurguladı.

    Dijital dönüşüm" büyük bir hızla sürüyor

    Türk Telekom'un tüm Türkiye'de başlattığı "Dijital dönüşüm" çalışmalarını büyük bir hızla sürdürdüğünü belirten Kılıç, şunları söyledi:

    "2013'ün 2. çeyrek sonu itibarıyla döşediğimiz fiber kablo uzunluğu yurt içinde toplamda yaklaşık 171 bin kilometreyi aşmış durumda. Bu, dünyanın çevresinin dört katından fazla bir uzunluk anlamına geliyor. Türk Telekom olarak Türkiye'nin en büyük fiber altyapısına sahibiz. Son 7 yıl içinde Türk Telekom olarak 13 milyar TL'yi aşan bir konsolide yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımların sonucunda bugün ülkemizde kişi başına aylık ortalama veri tüketim miktarı 33 GB'a yükselmiş durumda. Ülkemizde fibere olan ilginin büyük bir artış kaydettiğini gözlemliyoruz. 2. çeyrekte fiber müşteri sayımızı % 31 oranında artırdık ve yurt çapında fiber kapsamına aldığımız hane sayısı yaklaşık 2.2 milyona ulaştı. Türk Telekom olarak 21.500'ü aşkın çalışanımızla, tüm yurt genelinde müşteri memnuniyeti önceliği ile çalışıyoruz. Yüksek kalite ve rekabet gücüne sahip olmak kadar gelişimi sürekli kılmanın da çok önemli olduğuna inanıyor, iletişim altyapısına yönelik yatırımlarımızı bu anlayışla sürdürüyoruz. Yurt genelinde verimliliğimizi artırma, gelir ve müşteri sayısı açısından hedeflerimize ulaşma yolunda, tüm il müdürlüklerimiz heyecanlı ve tatlı bir rekabet içinde çalışıyor."

    Malatya, Türkiye'nin 6. yüksek ortalama bağlantı hızına sahip

    Türk Telekom'un "akıllı yaşam" vizyonu ile geleceğin akıllı şehirlerine de öncülük edeceğini söyleyen Haktan Kılıç, Malatya'nın güçlü iletişim altyapısı ve 22.3 mbps'lik ortalama hız ile internet bağlantısında Türkiye'nin 6. en yüksek ortalama bağlantı hızına sahip şehri olduğunu belirtti. Kılıç, bu yönüyle Malatya'nın "akıllı şehir" hedefine en yakın kentlerden biri olduğuna dikkat çekti.
    Malatya'da ve bölgede yatırımlar sürüyor

    Düzenlenen basın toplantıda söz alan Türk Telekom Anadolu Merkez-II Bölge Müdürü Muhammet Katmer, Türk Telekom'un Anadolu Merkez-II bölgesinde, yaklaşık 16 bin km uzunluğunda bir fiber altyapıya sahip olduğunu ve bölge genelindeki fiber altyapı çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

    Türk Telekom'un Malatya'daki çalışma ve hizmetleri hakkında da bilgi veren Katmer, şu ana dek gerçekleştirilen altyapı çalışmaları ile Malatya'daki fiber altyapının 1.950 km'lik bir uzunluğa, ortalama internet hızının ise 22.3 mbps'ye ulaştığına ulaştığını, böylece Malatya'nın Türkiye'nin ortalama internet hızı bakımından en yüksek 6. ili olduğuna dikkat çekti. Güçlü bir iletişim altyapısının işletmeler için hız, verimlilik ve rekabet avantajı anlamına geldiğini belirten Katmer, Malatya 1. ve 2. organize sanayi bölgeleri ve Doğanşehir Organize Sanayi Bölgesine fiber optik kablo götürmeyi planladıklarını söyledi.

    Katmer, bugün itibarıyla Malatya'daki 18 bini aşkın haneye fiber hizmeti sağlanabildiğini de sözlerine ekledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow