hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de Anayasa çatlağı

    CHPde Anayasa çatlağı
    expand

    CHP'deki Anayasa çatlağı büyüyor. Anayasa Uzlaşı Komisyonu üyesi CHP'li Süheyl Batum ve CHP Parti Meclisi üyesi Birgül Ayman Güler ortak yazılı açıklama yaptı, CHP'li diğer Anayasa Uzlaşı Komisyonu üyesi Atilla Kart'a sert tepki gösterdi.

    Yazılı açıklamada, Atilla Kart'ın, CHP Anayasa taslağında "ortak vatan - tek devlet" ile "eşit yurttaşlık ve "ilk 4 maddenin güçlendirilmesi"nin önerilerin yer aldığını söylediği hatırlatıldı.

    Açıklamada, "Kart'ın sözleri Anayasa'ya yaklaşımı konusunda var olan endişelerin haklı olduğunu ortaya sermiş ve sabit hale getirmiştir" denildi.

    Güler ve Batum'un yazılı açıklamasında, "Ortak vatan", ulusal siyasetin temsilcisi olan CHP'nin değil etnik siyasetin temsilcisi olan partilerin değeridir. "tek devlet", chp terminolojisinde yer almaz. Bizim açımızdan konu, yeni osmanlıcılık rüyası gören bazı dinci çevrelerin federal devlet özlemlerine karşı savunduğumuz "üniter - tekçi devlet"ten ibarettir. " ifadesi kullanıldı.

    Güler ve Batum açıklamasında, "Kart'ın yaklaşımı CHP için çok açık olan "ilk dört madde kırmızı çizgimizdir" ilkesini reddetmek anlamına gelmektedir" denildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow