hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BDP heyeti Kandil'e gitti

    BDP heyeti Kandile gitti
    expand

    İmralı'da 15 Eylül tarihinde Abdullah Öcalan ile görüşen BDP heyeti KCK yöneticileriyle Kandil' de görüşmek üzere Kuzey Irak'a gitti.

    BDP Diyarbakır il Başkanlığı ise yarın, "Öcalan'a özgürlük ve Kürtlere statü" için Diyarbakır'da bir yürüyüş düzenleyecek.

    İmralı adasında 15 Eylül'de Abdullah Öcalan ile 10. görüşmelerini gerçekleştiren BDP heyeti, görüşme ile ilgili detayları ve Öcalan'ın KCK yönetimine mesajlarını iletmek için bugün sabah erken saatlerinde Diyarbakır'dan karayolu ile Kuzey Irak'a geçti.

    Habur sınır kapısından Irak Kürdistan Bölgesine geçen BDP heyetinde, Genel Başkan Selehattin Demirtaş, Grup Başkan vekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder'in yanı sıra bazı milletvekillerinin de olduğu belirtildi. Sınır kapısından BDP'liler tarafından karşılanan BDP heyetinin bugün Kandil dağına çıkarak KCK yöneticileri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın açıklanacak olan Demokratikleşme paketi ile ilgili açıklama sırasında Kandil'de olmaları beklenen BDP heyetinin açıklanacak olan paket üzerinden KCK yönetimi ile görüş alışverişinde bulunmaları bekleniyor.

    BDP heyetinin Kandil'deki görüşmeden sonra yarın Türkiye'ye geri dönmeleri bekleniyor. Daha önce BDP heyeti tarafından Kandil'e götürülen Öcalan'ın yazılı mesajlarının ise son görüşmeden sonra bir heyet tarafından Kandil'e ulaştırıldığı belirtilmişti.

    BDP heyeti Kandil'e giderken, Başbakan'ın demokratikleşme paketini açıklayacağı yarın, BDP Diyarbakır il Başkanlığı tarafından, Abdullah Öcalan'a özgürlük ve Kürtlere statü için bir yürüyüş düzenlenecek. Kentteki bilboard panolarına "Öcalan'a özgürlük, Kürtlere statü" başlığı ile asılan reklam afişlerinde yürüyüşün BDP il binası önünde başlayarak DTK binası önünde sona ereceği belirtildi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşma yapacağı yürüyüşü Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve parti yöneticilerinin katılacağı öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow