hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi eser diye gasp ettiler sahte çıktı

    Tarihi eser diye gasp ettiler sahte çıktı
    expand

    Konya'da 6 kişi, piyasa değerinin 300 bin dolar olduğunu sandıkları bir tarihi eseri gasp etti. Ancak, obje tarihi eser değildi, sahteydi. Yakalanan şüpheliler, polis gerçeği söylediğinde inanmak istemedi.

    Hüseyin Alpmala (38), polise, kendisinin bakırdan yaptığı süs eşyasının gasbedildiği ihbarında bulundu.

    Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekiplerince ifadesine başvurulan Alpmala, "Süs eşyasını satmak için anlaştığım Ali isminde biriyle pazarlık yaparken, kendilerini polis olarak tanıtan kişiler yanımıza geldi. Silah zoruyla elime plastik kelepçe takıp araca bindirdiler. Bir süre gittikten sonra beni bırakıp kaçtılar. Araçtaki süs eşyasını ve cep telefonu mu da aldılar. Kendi çabamla kurtulduktan sonra polise haber verdim" dedi.

    Polis, alınan ifade doğrultusunda ve güvenlik kamera kayıtlarından şüphelilerin eşkali ile kaçtıkları aracın plakasını belirledi. Olayla ilgili Metin K. (43), Hazreti K. (30), Mustafa C. (23), Abdulkerim Y. (24), Zeynel Y. (24), Niyazi Y. (32) yakalandı. Yakalanamayan Ali Y (57) ise Niyazi Y.'yi görmek için geldiği adliyede daha sonra yakalandı.

    Şüphelilerin ifadesinde, "Ali Y, bize bir kişinin elinde 300 bin dolar değerinde tarihi eser olduğunu söyledi. Ali Y, Hazreti K. ile Hüseyin Alpmala'nın yanına gitti. Hazreti K, tarihi eserden anlayan kişi olarak orada bulundu. Sonradan biz de polis görünümünde oraya gidip kül kutusunu aldık" dedikleri öğrenildi.

    Tarihi eser görünümlü kül kutusu, Karaman'da toprağa gömüldüğü yerden çıkartıldı. Ayrıca olayda kullanılan kurusıkı tabanca ile elektro şok cihazına el konuldu. Yakalanan şüphelilerin polisin söylemesine rağmen sahte olduğuna inanmadıkları kutunun içini ise hiç açmadıkları öğrenildi.

    Tutuklandılar

    Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 zanlı, savcılıkta alınan ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow