hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    New York'ta Gezi eylemleri konferansı

    New Yorkta Gezi eylemleri konferansı
    expand

    BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, video konferans ile katıldığı Gezi protestolarının tartışıldığı New York'taki bir konferansta, "İnsanlar birbirlerine kenetlenmişlerdi. Bu sistem bundan çok korktu" dedi.

    Türkiye'deki Gezi protestoları Amerika'da New York'ta bir konferansta konuşuldu. BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de tartışmaya video konferans ile katıldı. Önder, "İnsanlar birbirlerine kenetlenmişlerdi. Bu sistem bundan çok korktu" yorumunda bulundu.

    The New School Üniversitesi'nde Gezi eylemleri tartışıldı. Sırrı Süreyya Önder, "Gezi Parkı, Türkiye'de halkların kardeşliği anlamında, barışın halklar üzerinden sağlanabilmesi anlamında önemli bir pratik oluşturdu. Öcalan posteri ile BDP flaması ile Türk bayrağı yan yana, insanlar birbirlerine kenetlenmişlerdi. Bu sistem bundan çok korktu. Sistem Gezi direnişçilerinin öfkesinden değil, neşesinden çok korktu. Orada ilk defa dünya halklarına umut verecek bir ütopya gerçekleştirildi" dedi.

    Konferansa Diyarbakır'ın Sur ilçesi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş da katıldı. Demirbaş, "Gezi ruhunun özgürlük ruhu ile lice'nin özgürlük ruhu aynıdır" mesajını verdi.

    Panel sırasında, "Young Turk" derneği üyelerinden oluşan küçük bir grup konferansı protesto etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow