hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağabeyini öldürüp çeyiz sandığında yakmış

    Ağabeyini öldürüp çeyiz sandığında yakmış
    expand

    Eskişehir'de 5 yıl önce kayıp başvurusu yapılan kişinin, kardeşi tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldüğü, cesedinin ise anne ve babasının yardımıyla çeyiz sandığında yakıldığı bildirildi.

    Alınan bilgiye göre, 2008 yılının Temmuz ayında 71 Evler Mahallesi Akartürk Sokak'ta bir evde yaşayan Ali Pesen (25), yaşam tarzını beğenmediği ağabeyi Fatih Pesen (30) ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ali Pesen, diğer odadan getirdiği ruhsatsız av tüfeğiyle ağabeyi Fatih Pesen'i gözünden vurarak öldürdü.

    Bunun üzerine baba Yusuf (57) ve anne Havva Pesen (51), küçük oğlunun cezaevine girmemesi için Ali Pesen ile cesedi halıya sardıktan sonra çeyiz sandığına koyarak evin yan tarafındaki arsaya çıkarttı. Sandığın üzerine benzin dökerek yakan Ali Pesen, ağabeyinin yanmış cesedinden kalan büyük parçaları çöp torbasına koyup mahalleden geçen sulama kanalına attı. Cesedin kalan parçalarını ise yakılan yere gömdü.

    Olayın üzerinden 5 ay geçtikten sonra aile, 10 Kasım 2008'de Kurtuluş Polis Merkezi'ne giderek "kayıp" başvurusunda bulundu. 2011 yılında kayıp olaylarını inceleyen ve Pesen ailesinin ilgisizliğinden şüphelenen polis, çalışma başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amiri Erdoğan Küçükarıkan başkanlığında oluşturulan 3 kişilik özel ekip, 2 yıl boyunca aileyi takibe aldı.

    Ailenin tavırlarından şüphelenen emniyet güçleri, Yusuf, Havva ve Ali Pesen'i gözaltına aldı. Çapraz sorguda olayı kabul eden aile, cesedin yakıldığı yeri ve parçaların sulama kanalına atıldığı bölgeyi, polise gösterdi. Fatih Pesen'in cesedinin yakıldığı yerde kazı çalışması yapan emniyet
    güçleri, burada kemik ve elbise parçaları buldu. Emniyet Genel Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği'nden gelen ekip ise söz konusu sulama kanalında yaptığı araştırmalarda, Pesen'e ait büyük kemik parçalarına ulaştı. Pesen'e ait olduğu belirlenen kemik parçaları polis tarafından muhafaza altına alındı.

    Baba Yusuf, anne Havva ve ağabeyini öldürdüğü iddia edilen Ali Pesen, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow