hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Iğdır'da dehşet: 3 kişiyi öldürüp intihar etti

    Iğdırda dehşet: 3 kişiyi öldürüp intihar etti
    expand

    Iğdır'da cinnet getiren İl Özel İdaresi Yazı İşleri Müdürü Osman Akış, kızı, annesi, ablası, yeğeni ve halasını tabancayla vurduktan sonra intihar etti.

    Olayda, Akış ile kızı, yeğeni ve halası hayatını kaybetti, yaralanan 2 kişi de hastaneye kaldırıldı.

    Alınan bilgiye göre, Atatürk Mahallesi Aşık Veysel Caddesi 931 Sokak'taki 2 katlı binada oturan halasının evine giden Osman Akış (40), burada annesi, halası ve ablasıyla henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştı.

    Tartışmanın büyümesi üzerine cinnet getiren Akış, evde bulunan 10 yaşındaki kızı ile annesi, ablası, yeğeni ve halasını tabancayla vurdu.

    Akış, daha sonra aynı silahla intihar etti. Silah seslerini duyan vatandaşların ihbar etmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

    Evde incelemelerde bulunan ekipler, Akış ile kızı, yeğeni ve halasının hayatını kaybettiğini tespit etti.

    Olayda yaralanan Akış'ın annesi ile ablası ise 112 Acil Servis ekiplerince Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Ölenlerin kimlikleri

    Osman Akış'ın pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü kızı, yeğeni ve halasının isimleri belirlendi.

    Cumhuriyet savcısı ile polis ekiplerinin, olayın gerçekleştiği Atatürk Mahallesi Aşık Veysel Caddesi 931 Sokak'taki 2 katlı binada yaptıkları inceleme tamamlandı. Akış'ın pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü kişilerin, kızı Meltem Akış (20), yeğeni Elanur Akış ve halası Güvercin Alcan olduğu tespit edildi.

    Olayda yaralanan ve Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Akış'ın annesi Nazo Akış ve ablası Esmer Akış'ın genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

    Hayatını kaybeden Alcan'ın eşi Fahrettin Alcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osman Akış'ı eve davet ettiğini belirterek, "Osman'ın sigarası bitti. Ona sigara almak için markete gittim. Aradan 10-15 dakika geçmedi, komşum beni aradı. 'Evden silah sesi, gürültü' geldiğini söyledi. Ben de hızlı bir şekilde eve geldim" dedi.

    Eve geldiği zaman polisin kendisini içeriye almadığını ifade eden Alcan, "Beni, çektikleri şeritten dışarıya çıkarttılar. Eşimi, yeğenimi, kızını, annesini, ablasını silahla vurmuş. Osman zaten rahatsızdı, tedavi görüyordu" dedi.

    Bu arada, evin önüne gelen yakınlarının sinir krizleri geçirdiği görüldü.

    Berdel cinayeti mi?

    Öte yandan yakınları Osman Akış'ın son günlerde stres altında olduğunu ve psikolojik tedavi gördüğünü söyledi.

    Kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir yakını, "Osman ailenin en büyüğü olduğu için herkes sorununu ona anlatıyordu. Son günlerde ailenin manevi sıkıntıları artmış ve herkes Osman'dan yardım bekliyordu. Bunlardan biri de Osman'ın kardeşi olan Esmer Akış'ın kızı ile ilgili mesele idi. Osman'ın Almanya'daki erkek kardeşi Iğdır'da bir kızla nişanlıydı. Sevdiği kızın tarafı da Esmer Akış'ın kızını kendilerine istiyormuş. Esmer, kızı vermediği için onlar da kızı Osman'ın Almanya'daki kardeşine vermiyormuş. Osman da inat eden Esmer'i bir türlü ikna edemedi. Sonunda cinnet geçiren Osman böyle bir cinayet işledi büyük ihtimalle. Çok iyi bir insandı" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow