hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bebeğini ölüme terkeden öğretmen özel koğuşta

    Bebeğini ölüme terkeden öğretmen özel koğuşta
    expand

    Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde tatile giderken evde yalnız bıraktığı 2 aylık bebeğini ölüme terk ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve Gebze Cezaevi'ne konulan Seçil M.D.'nin, diğer tutuklu ve hükümlü kadınların zarar vermemesi için özel bir koğuşa konuldu.

    Bu arada Seçil M.D.'nin cezaevinde dövülerek hastaneye kaldırıldığı yönünde söylentiler çıkarken, bunun doğru olmadığı, DNA örneği için kısa süreli hastaneye götürüldüğü bildirildi.

    Seçil M.D.'nin ölüme terkettiği bebeğin cenazesi halen Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Morgu’nda bulunuyor. Gölcük Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayla ilgili gizlilik kararı aldığı için yeni bir açıklama yapılmazken, bebeğin cenazesinin hala alınmadığı, ancak öğretmenin anne ve babasının Cumhuriyet savcılığı ile temasa geçtiği öğrenildi.

    Kızlarının bebek dünyaya getirdiğini daha önce bilmediklerini, varlığını bebeği ölüme terkettiğine ilişkin haberlerin gazete ve ve televizyonlarda haberler çıkınca öğrendiğini söyleyen öğretmenin anne ve babasanın hala büyük bir şok içinde olduğu, bebekten de ancak bu şekilde haberdar olduklarını söyledikleri belirlendi.

    Nüfus kağıdı için DNA tespiti

    Bu arada ölmüş olsa bile defnedilebilmesi için nüfus kağıdı çıkarılması gereken, bunun için de DNA tespiti sonuçları beklenen bebeğin cenazesi, işlemler tamamlandıktan sonra da alınmazsa 15 günlük süre dolduğunda belediye tarafından kimsesizlen mezanlığına gömülecek.

    Özel koğuşa konuldu

    Tutuklandıktan sonra sadece kadın tutuklu ve hükümlülerin kaldığı Gebze Cezaevi'ne götürülen Seçil M.D.'nin burada diğer kadın mahkumlar tarafından dövülerek hastanelik edildiğine yönelik söylentiler yayıldı. Ancak Gebze İnfaz Koruma VCumhuriyet Savcısı Hasan Epic, bir bir olayın olmadığını, tutuklu öğretmenin özel bir koğuşa konulduğunu ve bu tür olaylarda da uygulamanın bunu gerektirdiğini belirtirken, hastaneye Gölcük Cumhuriyet Savcılığı'nın DNA tesbiti istemesi nedeniyle kısa süreliğine götürülüp getirildiğini bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow