hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Boksör veli öğretmenleri hastanelik etti

    Boksör veli öğretmenleri hastanelik etti
    expand

    Mardin'de bir okulun müdür yardımcısı ile öğretmenlerinden biri, tartıştıkları bir öğrencinin boksör velisi tarafından dövülerek hastanelik edildi. Müdür yardımcısına 15 gün iş göremez raporu verildi.

    Mardin Okay Yaşar Anadolu Lisesi'nde iddiaya göre eğitim gören iki kız öğrenci ve Açıköğretim Lisesi 2'nci sınıfa devam eden Ayşe Özdemir, arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı.

    Bunun üzerine kavgayı ayırmak isteyen okul müdür yardımcısı Ömer Öncel, kendi okullarının öğrencisi olmayan Ayşe Özdemir'e okul bahçesinden çıkmasını söyledi. Bunun üzerine okuldan çıkarılan, öğrenci ailesine haber vererek, Ömer Öncel'in kendisini dövdüğünü iddia etti.

    Daha sonra okula gelen Ayşe Özdemir'in ağabeyleri Koray, Resul ve Fatih Özdemir, bir süre Ömer Öncel ile tartıştı. İddiaya göre, genç kızın ağabeyleri, bir süre sonra Öncel'i dövmeye başladı. Bu sırada araya girmek isteyen öğretmen Muhammet Yılmaz'ın da darp edildiği belirtilirken, okula polis ekipleri çağrıldı.

    Anadolu Lisesi'ne gelen polis ekipleri, müdür yardımcısı ve öğretmeni dövdükleri iddia edilen 3 kardeşi gözaltına aldı. Olayla ilgili inceleme yapan polis, bazı öğrenci ve öğretmenleri ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.

    Saldırıyı gerçekleştiren kardeşlerden birinin amatör boksör olduğu belirtilirken, darp edilen müdür yardımcısı Ömer Öncel'e 15 günlük iş göremez raporu verildi.

    Öğretmenler hastane önünde toplandı

    Saldırı olayının duyulması üzerine çok sayıda öğretmen Mardin Devlet Hastanesi'ne giderek meslektaşlarını ziyaret etti. Eğitim-Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyup Değer, olayı devletin makamına ve varlığına yapılmış bir saldırı olarak gördüğünü ifade ederek, "Yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu saldırı Eğitim Bir Sen üyesi olsun veya olmasın bütün eğitim camiasına yapılan bir saldırıdır. Biz diyoruz ki; eğitime uzanan eller kırılsın. Bundan çıkar temin etmek isteyen insanlara fırsat vermeyeceğiz. Bu olay okullardaki güvenlik zaafiyetinin bir göstergesidir. Şiddet olaylarında öğretmenlerimiz ne yazık ki; üvey evlat muamelesi görüyor. Hastanede bir doktora yapılan saldırıda bütün Türkiye ayağa kalkarken, öğretmene yapılan saldırının önüne geçmek için bir düzenleme yapılmıyor. Artık okulların güvenliksiz olması, öğretmenlerimizi tehdit ediyor" diye konuştu.

    Daha önce aynı okulda eğitim görüyordu

    Anne ve babasının ayrı yaşadığı öğrenilen Ayşe Özdemir'in daha önce Mardin Okay Yaşar Anadolu Lisesi'nde eğitim gördüğü ve 2 yıl üst üste sınıfta kaldığı için tasdikname verildiği öğrenildi. Polise ifade veren öğretmen ve öğrencilerin ise Ayşe Özdemir'in dayak yemediği yönünde beyanda bulundukları belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow