hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere'de tam burslu eğitim programı kazanma fırsatı

    İngilterede tam burslu eğitim programı kazanma fırsatı
    expand

    British Council'ın, Birleşik Krallık'ın yükseköğretim alanındaki uluslararası uzmanlığına ve eğitim fırsatlarına dikkati çekmek amacıyla facebook sayfası üzerinden başlattığı yarışma yarın başlayacak.

    British Council'dan yapılan açıklamaya göre, bir ay sürecek yarışmanın cevapları, "www.educationuk.org/turkey" adresinde gizli olacak, kazananlar yine aynı siteden duyurulacak.

    Yarışmaya katılanlar arasından 5 kişi, Birleşik Krallık'ta tam burslu eğitim ödülleri kazanacak.

    Yaz okulu, dil kursu ve IELTS hazırlık kursu alanlarındaki ödülleri kazananların uçak, konaklama ve vize işlemleri dahil tüm masrafları ödül veren eğitim kurumları; University of Westminster, Edinburgh College, De Montfort University, University of East Anglia, Live Language Glasgow tarafından karşılanacak.

    Ayrıca yarışmaya katılan 5 kişi ücreti British Council tarafından karşılanacak olan IELTS sınav katılım hakkı kazanacak.

    Yarışma, nisan ayında başlayan ve British Council tarafından da desteklenen GREAT kampanyası kapsamında üniversite öğrencilerine ve adaylarına İngiltere'de eğitim deneyimini yaşamaları için fırsat yaratmak amacıyla hazırlandı.

    Birleşik Krallık Hükümeti tarafından 2012'de başlatılan ve bu yıl Türkiye'yi kapsayan GREAT kampanyası, ülkeler arasındaki ikili ilişkileri geliştirmeyi amaçlıyor.

    Kampanya kapsamında yıl boyunca farklı alanlarda oluşturulan projelere, "Knowledge is GREAT" temasıyla destek veren British Council, iki ülke arasında eğitim ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüyor.

    Otobüsle kampanya tanıtılacak

    British Council yetkilileri, GREAT kampanyası kapsamında bir ay boyunca Türkiye'yi gezecek İngiltere'nin ünlü çift katlı kırmızı otobüsünde üniversiteleri ziyaret ederek, hem yarışmayı hem de İngiltere'de eğitim fırsatlarını tanıtacak.

    İngiltere'nin simgelerinden biri olan çift katlı kırmızı otobüs, GREAT kampanyası dahilinde yarın Türkiye'ye gelecek.

    Dünya turuna çıkan otobüs, Türkiye programı kapsamında yaklaşık bir ay boyunca Türkiye'nin 8 ilinde, şehir merkezlerine ve üniversite kampüslerine uğrayarak önemli buluşmalara ev sahipliği yapacak. Kırmızı otobüsün ilk durağı yarın ve 27 Ekim'de İstanbul Taksim Meydanı olacak.

    Türkiye'den British Council temsilcilerinin de katılacağı GREAT otobüs turunda, üniversitelerde İngiltere'de eğitim kültür, öğrenci yaşamı, burs olanakları ve akademik araştırma alanları ile ilgili seminerler düzenlenecek.

    Otobüsün ziyaretçilerini ayrıca her şehirde ayrı düzenlenecek çekilişler ile sürpriz hediyeler kazanma şansı bekliyor olacak.

    GREAT otobüsü, 28-30 Ekim'de Bursa'da, 31 Ekim-1 Kasım'da İzmir'de, 3-8 Kasım'da İstanbul'da, 9-10 Kasım'da Ankara'da, 11 Kasım'da Eskişehir'de, 12-14 Kasım'da Ankara'da, 15-16 Kasım'da Kayseri'de, 17-18 Kasım'da Gaziantep'te, 19-20 Kasım'da Adana'da ve 21-25 Kasım'da İstanbul'da olacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow