hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Demir İpek Yolu'nu ortaya çıkaran tünel"

    Demir İpek Yolunu ortaya çıkaran tünel
    expand

    Asrın projesi olarak nitelendirilen Marmaray dünya basınında da yankı buldu. İngiliz Times gazetesi, projeyi Avrupa'yı Orta Asya'ya bağlayan "Demir İpek Yolu"nun temel taşı olarak niteledi.

    The Times haberinde, "Türk liderler tamamlandığında bunun Trans-Siberya demiyoluna alternatif olarak  Londra'dan Pekin'e uzanan güzergahın bir parçasını oluşturacağını söylüyorlar" diye yazdı.

    Moskova'dan sonra dünyanın ikinci en kötü trafik sorunlu  kentin İstanbul olduğuna da değinen gazete, tünelin bittiğinde İstanbul'dan Bakü'ye hızlı tren servisinin bir parçası olacağını da belirtti.

    Bir başka İngiliz gazetesi Independent ise "Tünel vizyonu: Avrupa ve Asya'yı birleştirecek olan 3 milyar Euroluk proje Türkiye'yi böldü" başlıklı yazısında, "popüler olmayan bu proje yeni protestolar tetikleyebilir mi?" diye soruyor.

    David O'Byrne tarafından kaleme alınan haberde, Marmaray metro bağlantısının "toplu taşımacılığın kısıtlı olup trafik sıkışıklığının efsanevi boyutlarda olan kentte" devrim yaratmasının beklendiğini yazdı.

    Ancak Independent, İstanbul'un 15 milyonluk nüfusunun tamamının, ya da Türkiye'nin geri kalan kesiminin bu yeni hattın açılışından o kadar da mutluluk duymadıklarına dikkat çekiyor.

    Projenin bazıları tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gereksiz ve pahalı bir prestij projesi olarak görüldüğünü belirten gazete, projenin aynı zamanda "fokurdamaya devam eden hükümet karşıtı duyguları" daha da kamçıladığını ileri sürdü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow