hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmaray’da "imdat" arızası

    Marmaray’da imdat arızası
    expand

    Marmaray'da yolcuların imdat kolunu çekmesi sonucu arıza yaşandığı belirtildi. Fenalaşan bir kadının sedye ile taşınması sırasında da izdiham yaşandı.

    Açıldığı 29 Ekim'den bu yana ücretsiz hizmet veren ve yoğun ilgiyle karşılanan Marmaray, ilk hafta sonunda da vatandaşların uğrak yeri oldu.

    Ayrılıkçeşme, Üsküdar, Yenikapı ve Kazlıçeşme istasyonlarından Marmaray'ı kullanmak isteyen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

    Yetkililer, seyir halinde giderken vatandaşların gerekmediği halde trendeki acil butonuna bastıklarını, kapıları kendilerinin açmaya çalıştıklarını belirterek, bu nedenle trenin otomatik olarak durduğunu ifade etti.

    Yaklaşık 1 saat 15 dakika çalışmayan Marmaray’da yolcular istasyonlardan çıkartıldı. İçeri girmek isteyenlerde alınmadı.

    Bir kadın fenalık geçirdi

    Bu arada fenalık geçiren bir kadın sedye ile istasyondan çıkartıldı. Kadını taşıyan sedyenin asansöre konulması sırasında ise izdiham yaşandı.



    Bir Marmaray görevlisi, “Hafta sonu olduğu için insanlar gezme amaçlı Marmaray’ı kullandılar. Bu nedenle çok yoğunluk oluştu. Bazı yolcuların imdat kollarını çekmesiyle komuta sistem arızasına geçti” diye konuştu.

    Bu arada, Marmaray'ın istasyonlarında sık sık seferlerin yoğunluk nedeniyle aksadığı yönünde anons yapılıyor.

    Anonslarda ayrıca gerekmedikçe acil butonunun kullanılmaması isteniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow