hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Devlet adına öldürmüşler

    Devlet adına öldürmüşler
    expand

    İstanbul'un Maltepe ilçesine bağlı Gülsuyu Mahallesi'nde olayların çıkmasına neden olan uyuşturucu çetesinin "devlet adına terör örgütleriyle mücadele ediyoruz" diye esnafı haraca bağladıkları, bazılarına işkence yaptıkları ortaya çıktı.

    Star gazetesindeki habere göre, İstanbul Tuzla'da sahte kimlikle yakalanan Zafer ve Ahmet Turhan kardeşlerin Gülsuyu'nu haraca bağladıkları belirlendi.

    Bölgedeki sol guruplar ile çatışmaya giren çetenin, kendilerine haraç vermeyen iş yeri sahiplerine işkence yaptığı ortaya çıktı. Çetenin bazı suç faaliyetlerinde 10'lu yaşlardaki çocukları kullandığı da ortaya çıkarıldı. 10 yaşında bir çocuğun örgütün talimatı ile bir kişiyi bıçakladığı iddia edildi.

    Bingöllü olan Turhan ailesinin Gülsuyu'nda "devlet adına terör örgütleri ile mücadele ediyoruz. Onların faaliyetlerine engel oluyoruz. Çocuklarının örgüte katılmasını önlüyoruz" şeklinde propaganda yaparak kendilerine taban kazandığı öğrenildi. Çetenin birçok yağma, yaralama ve tehdit olayına karıştığı da ortaya çıktı.

    Hasan Ferit Gedik Öldürülmüştü

    Çete üyeleri 30 Eylül'de mahalleye saldırmış ve 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik'in öldürülmesinin ardından Gülsuyu'nda tansiyon yükselmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow