hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    British Side'da yeni kayıt dönemi başlıyor!

    British Sideda yeni kayıt dönemi başlıyor
    expand

    İngilizce eğitim kurumu British Side, 2 Aralık'ta başlayacak yeni dönemi için kayıtlarını açtı.

    2006 yılından bu yana British Side'ın Akademik Direktörü olan Sally Gayford, 17 yıllık eğitmen.

    Türkiye'ye yerleşmeden önce Tayland, İngiltere ve İtalya gibi farklı ülkelerde çalışan Gayford, başarılarının altında yatan en önemli sebebi şöyle açıklıyor:

    "Türkiye'de yapılan en önemli hatalardan biri, insanlar Türkçe düşünerek ve hareket ederek İngilizce öğrenmeye çalışıyor ama iki dilin yapısı o kadar farklı ki, bu mantıkla başarılı olmak mümkün değil.

    British Side da farkını işte bu noktada ortaya koyuyor; bizim sınıflarımızda Türkçe konuşmak ya da düşünmek yok; tüm kadromuz yabancı eğitmenlerden oluşuyor. İngiltere'de dil kursuna gitmekten tek farkımız İstanbul'da olmamız."

    Kişiye özel eğitim

    British Side'da 4 kişiyle bir sınıf açılabiliyor. Sınıftaki maksimum öğrenci sayısı ise 12'yı geçmiyor.

    Özel ders almak isteyenlerin de olduğunu belirten Sally Gayford, grup çalışmasının İngilizce öğrenmede çok daha etkili olduğunu vurguluyor.

    "Eğitmenlerimiz derslerde öğrettikleri teorik bilgileri pekiştirmek için sınıf içi grup çalışmalarına çok önem veriyor. Öğrenciler hedef dillerini ikili, üçlü gruplar halinde çalışmalar yaparak ve sürekli iletişim kurarak geliştiriyorlar.



    Böylece 'anlayabiliyorum ama konuşamıyorum' gibi klişe olmuş durumlar ortadan kalkıyor. Bizim öğrencilerimiz aynı anda hem yazmayı, hem okumayı hem de konuşmayı öğreniyor."

    7'den 70'e herkes için İngilizce

    British Side'a her yaştan ve kesimden kayıt yaptıranlar oluyor.

    Devlet okullarında okuyan çocukların yanı sıra, çocuğunu yoğun İngilizce eğitimi olduğu için özel okullarda okutan ailelerin bile British Side'ın kapısını çaldığını söyleyen Sally Gayford, bu durumu da Türkiye'de Türkçe düşünerek ve yaşayarak İngilizce öğretilmesine bağlıyor.

    "Özellikle 7-16 yaş grubumuza pek çok özel okul öğrencisi başvuruyor. Okulda öğrendiklerine British Side eğitimlerinin ciddi katkı sağladığını ve bazı arkadaşlarıyla aralarında kısa sürede fark oluştuğunu belirtiyorlar.

    Kursumuza katılan öğrencilerimiz yabancı eğitmenler eşliğinde, eğlenceli bir ortamda İngilizcenin gelecekteki yaşamlarında kariyerlerine ne denli bir katkı yapabileceğini özümseyerek öğreniyorlar.

    İngilizce konuşmadan öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla iletişim kuramayacaklarının farkına varıyorlar. Sınıflarımızda sürekli olarak interaktif bir ortam yaratıyoruz ve öğrencinin derse katılımını maksimumda tutuyoruz.

    Öğrencilerimize, öğrendiklerini deneyimsel olarak kullanabildikleri role play ve drama gibi akıcılığı geliştirici ve bilgileri kalıcı kılan çalışmalar sağlıyoruz. Bu sebeple de 7-16 yaş grubuna talep çok yoğun oluyor."

    Sıfırdan başlayacaklar için özel eğitim

    British Side, sıfırdan İngilizce öğrenmek isteyenlerden, dili iş hayatında aktif biçimde kullanmak isteyenlere, konuşmalarını geliştirmek isteyenlere ve her alanda kariyer hedefleyenlere kadar her kesimin ihtiyacına yanıt vereceklerini iddia ediyor.

    IELTS sınavlarında başarılı olup dünyanın dört bir yanında kendini kanıtlamak isteyenlere de British Side IELTS hazırlık kurslarıyla destek oluyor.

    British Side'da yeni dönem 2 Aralık 2013'de başlıyor.

    British Side hakkında

    British Side, 2006 yılında British Council'in kurs bölümünü kapatması sonrasında British Council'in yöneticileri ve eğitmenleri tarafından "kaliteli eğitimin adı" sloganıyla kuruldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow